Datum: 01-06-2023 - 17:49
23
me
'14

Ballonnenactie Nick en Lisa zorgt voor prijsuitreiking loterij Gravendam.

Tijdens de opening van de Open Dag van bedrijvenpark Gravendam afgelopen zaterdag, was het de bedoeling dat er een ballonnenwedstrijd zou plaatsvinden. Maar in de ochtendkrant (Leidsch Dagblad) las Gravendam-voorzitter Frank Timmers het verhaal van Nick en Lisa Dekker uit Noordwijk....

In de krant stond dat de tweeling een brief had geschreven naar staatssecretaris Dijksma en de Haagse politiek. Nick en Lisa riepen in de brief op om te stoppen met ballonnenwedstrijden. "U roept op tot lef in het beschermen van oceanen. Het plastic en de touwtjes van ballonnen komen op het land en in de zee terecht. Dat is gevaarlijk voor dieren en slecht voor de natuur."

Esther Ouwehand van de Partij van de Dieren gaf Nick en Lisa (10 jaar) daarbij ook nog een stem in de Kamer, door de brief voor te lezen tijdens een vergadering in aanwezigheid van de staatssecretaris. (klik hier: Esther Ouwehand leest brief voor)

Na lezen van dit stuk in de krant ging de voorzitter in overleg en besloot de organisatie van de open dag onmiddellijk om de ballonnenwedstrijd niet door te laten gaan. Daarop werd de wedstrijd omgezet in een loterij en daarmee hoopte de organisatie een stukje bij te dragen aan de zeer goede ballonnenactie van de tweeling Nick en Lisa. Tevens werd er later contact gezocht met de tweeling en werd aan hen de vraag gesteld of zij de prijsuitreiking van de loterij wilde doen.

Zo kwamen Nick en Lisa naar de showroom van Schildersbedrijf Bader op Gravendam in Noordwijkerhout, om onder toeziend oog van Tweede Kamerlid voor de Partij van de Dieren Esther Ouwehand de drie prijzen uit te reiken.

De eerste prijs een laptop ging naar Tim Duivenvoorde (Leidsevaart), de tweede prijs een tablet was voor Tom Meeuwenoord (Gladiator) en een waardebon van Vink Multimedia twv € 55,- was voor Bink van der Poel uit Noordwijk.

Foto's redactie BON.