Datum: 30-09-2023 - 04:50
25
me
'14

Zondag 1 juni Schaapscheerfeest Dierenhoeve.

Volgende week zondag, 1 juni, worden de schapen van de Dierenhoeve ‘bevrijd’ van hun dikke wollen vacht. Ook nu weer zal Theo Hogervorst de schapen scheren. Een bijzonder spektakel, dat altijd mooi is om te zien, helemaal als de schapen weer ‘frank en vrij’ de wei in dartelen...

Het jaarlijkse schapenscheerfeest op de Dierenhoeve wordt ook nu weer omlijst met tal van leuke activiteiten voor de kinderen (en volwassenen). Laatstgenoemden kunnen zelf ook proberen een schaap te scheren, onder de deskundige leiding van Theo.

 

De kinderen kunnen bijvoorbeeld wol spinnen, knutselen met de wol en ermee (vinger)breien . De vrijwilligers staan klaar, met boerencricket, kegelen, spijkerslaan, hooibal(en), blik schieten, schminken etc. Ook imker Leen is er met honing en een bijenkast. Voor de inwendige mens is ook gezorgd, en kunnen de kinderen marshmallows bakken boven het kampvuur, zijn er hamburgers verkrijgbaar, poffertjes, ijsjes etc. Tenslotte kunnen de bezoekers een fraai boeketje voor thuis mee nemen.

Het schapenscheerfeest gaat ook bij regen door en ‘gaan we onder dak’ en begint om 11.00 uur (tot 16.00 uur). Iedereen is welkom op de Dierenhoeve, aan de Langevelderweg 27.  Zie ook: www.dierenhoeve.nl.

Theo Hogervorst ontdoet de schapen van hun warme wintervacht (foto THV)