Datum: 05-07-2020 - 08:32
18
me
'14

Oppositie uit stevige kritiek op coalitieakkoord.

U heeft nog één onderwerp vanuit de gemeenteraads- vergadering van afgelopen donderdag tegoed van ons, het aanbieden van het coalitieakkoord en de daarop volgende discussie over dit onderwerp. Het coalitie-akkoord en de collegepartijen kregen stevige kritiek van de oppositie...

De grootste oppositiepartij NZLokaal was daarbij niet mals in zijn kritiek en vooral het CDA moest het daarbij ontgelden. Oppositiepartijen Groenlinks en PvdA waren iets minder kritisch maar ook zij misten toch duidelijkheid en een visie waar de VVD, CDA en D66 met hun plannen naar toe wilden. Vooral het item duurzaamheid werd node gemist door Siemen van Berkum van Groenlinks.

Sjaak van den Berg van NZL gaf het CDA een flinke veeg uit de pan "Het vertrouwen dat wij aanvankelijk in het CDA hadden, is na de mislukte onderhandelingen behoorlijk beschaamd." NZLokaal en het CDA konden het in de verkiezingscampagne nog goed vinden met elkaar en beide partijen lieten herhaaldelijk blijken een gezamenlijke coalitie wel te zien zitten om zo volgens hen de "oude politiek" buitenspel te zetten. Maar uiteindelijk koos het CDA toch voor een samenwerking met de VVD en D66.

Het idee leeft bij NZLokaal dat het CDA wat betreft de portefeuilleverdeling van de wethouders zich met een kluitje in het riet hebben laten sturen en daarmee bij de verdeling de minst zware portefeuilles hebben gekregen. Volgens Sjaak van den Berg heeft het CDA genoegen moet nemen met 'wat sprokkelwerk'.

Martijn Bilars van de VVD hoopte toch dat alle partijen gaan meedenken en meewerken aan alle plannen en problemen die de komende 4 jaar op ons dorp afkomen. Het collegeakkoord biedt volgens het CDA, VVD en D66 alle ruimte om de discussie met elkaar aan te gaan en het thema "samen op weg" met alle partijen uit te gaan voeren de komende jaren.

Bilars hoopt daarbij ook dat NZLokaal de begrijpelijke teleurstelling van een oppositiepartij en de daarbij stevige kritiek op het CDA van zich af kan schudden om zo inhoudelijke en hopelijk wel pittige discussies met elkaar aan te gaan om zo het beste beleid voor Noordwijkerhout en De Zilk te krijgen.

U kunt de gehele discussie over dit onderwerp beluisteren via deze link, klik hier item nr. 7a (1.11.46 uur )

Foto redactie BON.