Datum: 05-12-2021 - 23:45
13
me
'14

40ste Kees Bartels Toernooi op Hemelvaartsdag bij Van Nispen.

Bij VV Van Nispen wordt er aan het eind van het voetbal seizoen nog een onderling voetbal toernooitje georganiseerd omdat voetballen zo een leuk spelletje is. Veertig jaar geleden was dat ook al het geval. Alleen toen werd dit toernooi al heel vroeg afgebroken door een tragische gebeurtenis. De...

18-jarige Kees Bartels was ook aan het voetballen maar viel opeens neer en stond niet meer op. Hij was plotseling overleden. De hele Zilker gemeenschap was in shock. Vanaf dat moment is dit evenement het Kees Bartels toernooi genoemd en wordt dit jaar voor de veertigste keer georganiseerd. Nu in zeventallen, verplicht 2 dames in het team en een gezellige BBQ toe.

Ook traditie getrouw wordt er aan het eind van het seizoen, van af mini’s tot aan de A junioren, verdeeld over twee avonden, gestreden om de VN Penaltybokaal. 7 Keepers van van Nispen  kregen deze keer meer dan 2000 schoten te verwerken !!!  Andy Otte, keeper van het eerste elftal, presteerde het beste . Voor dat de laatste wedstrijd op het Kees Bartels Toernooi gespeeld wordt, staat Andy Otte op het doel om in een finale, uit te maken wie het beste zijn/haar penalty’s schiet bij de jeugd van van Nispen.

Wanneer de winnaar bekend is, gaat op het trainingsveld pas de bierkraan open en kunnen alle aanwezige gezellig bijpraten en sterke verhalen gaan vertellen.  Het BBQ team gaat dan aan de slag om voor iedereen van een heerlijke BBQ te bereiden. Hoe het volgend jaar zal gaan is nog een verrassing want dan zal dit  op de nieuwe locatie georganiseerd gaan worden. Nog een keer genieten dus, op Hemelvaartsdag, van het Kees Bartels Toernooi op het “oude trainingsveld”.

Foto's PR.