Datum: 17-10-2021 - 03:07
12
me
'14

VVSB sluit uitstekend seizoen af met flinke overwinning, derde periodetitel en derde plaats (124 foto's)

VVSB heeft door een overwinning op De Treffers de derde periodetitel in de wacht gesleept. UNA was in deze periode weliswaar eerste geworden, maar doordat zij al een periode hadden veroverd, kreeg nummer 2 in die lijst (VVSB) de periode. De wedstrijd tegen het al uitgespeelde De Treffers...

eindigde in 1-5. In de eerste fase van de wedstrijd was De Treffers de ploeg met de meeste kansen. Schoten van Eef van Riel, Bernard Hofstede en Santiago Macedo werden allen niet tot een doelpunt gekroond doordat doelman Ronald van der Meer uitstekend stond te keepen. Na 20 minuten beet VVSB wat meer van zich af en dit  resulteerde in gevaarlijke kansen van Frans van Niel (naast), Stefan Kraaijvanger (lat) en Vladimir Jozic (paal).

In de 38e minuut was het dan wel raak voor VVSB. Na een goede aanval van Koen Bosma en Frans van Niel, schoot eerstgenoemde nog op doelman Berry Peters, maar was de rebound voor Giovialli Serbony die de openingstreffer voor zijn rekening nam. Twee minuten later was het alweer raak voor VVSB. Een voorzet vanaf links door Bosma werd keurig binnen geschoten door Michael van Laere.

In de tweede helft ging VVSB verder met het spel uit de eerste helft. In de 55e minuut maakte de Noordwijkerhouters ook nog de 0-3. Uit een corner van Van Niel kopte Kraaijvanger raak. De Treffers zette hier nog wel wat tegenover. Said Echargui mocht in zijn afscheidsduel de score nog een beetje verzachten. Toch was het VVSB die al snel weer de touwtjes in handen nam. In de 63e minuut scoorde invaller Bart Duindam met een leep balletje de 1-4.

VVSB en De Treffers geloofde het verder wel en snakte naar het einde van de competitie. Topscoorder Koen Bosma mocht de VVSB-show eindigen. Hij scoorde zijn 16e doelpunt dit jaar en de 1-5 in deze wedstrijd. Na dit doelpunt vond scheidsrechter Cairo het welletjes en barstte het feest bij VVSB los. Zij behaalde de gedeelde tweede plaats (op doelsaldo derde) in de Topklasse en pakte ook nog eens de derde periode. En puike prestatie van de ploeg onder leiding van trainer Wilfred van Leeuwen.

De Treffers - VVSB 1-5: 39' Serbony 0-1, 40' Van Laere 0-2, 55' Kraaijvanger 0-3, 58' Echargui 1-3, 63' Duindam 1-4, 90' Bosma 1-5. VVSB: Van der Meer, Tol, Zwart, Kraaijvanger, Vijlbrief, Jozic (79' Schouten), Ruigrok (53' Duindam), Van Niel, Van Laere, Serbony (65' Van der Slot), Bosma.

Tekst: Stefan van den Burg.