Datum: 26-02-2020 - 11:52
12
me
'14

Jan Hertogh neemt afscheid als dirigent bij 12½ jarig jubileum Shantykoor ’t Bollenhart.

Het feestelijk optreden ter gelegenheid van het 12 ½ jarig bestaan van het ´t Bollenhart, zaterdagavond 10 mei in de Jozefkerk, kan weer een succes van het Shantykoor worden genoemd. Op dit jubileum optreden was een grote schare publiek afgekomen uit Noordwijkerhout en de wijde...

omgeving. Dit publiek werd getrakteerd op een goed en gezellig repertoire dat aan elkaar verteld werd door Jan den Elzen. Rosalie Krijger/Jordaan zong met heldere stem een aantal solo partijen met het prima zingende koor. Rosalie is  geen onbekende voor het jubilerende koor, zij is eerder opgetreden met het koor en zij heeft, door een aantal trainingen de koorleden de beginselen van de zangkunst geleerd.

Maar ook leden van het koor zongen solopartijen. Zoals de bekende Pirate song die door Leo van Dijk werd gezongen en het onvermijdelijke “de zee die zee, door Teun van der Berg.

Na de pauze vond de aangekondigde  wisseling van dirigent plaats. Voorzitter Arnold Geerlings bedankte Jan Hertogh voor 12 ½ jaar dirigeren. Hij benadrukte dat dirigeren niet de enige taak is die Jan Hertogh uitvoert. Zo is hij ook een actief lid van de muziekcommissie van de vereniging. Die taak blijft hij uitvoeren.  En daar zijn de leden van de vereniging erg blij mee. Het dirigentenstokje werd nu dus officieel overgedragen aan Jan de Klerk.

Jan de Klerk is al jaren een trouw lid van de vereniging. De voorzitter zei dan ook dat hij bijzonder blij was dat Jan Hertogh als dirigent afgelost wordt door iemand uit eigen gelederen. De voorzitter heeft er dan ook alle vertrouwen in dat de vereniging onder de muzikale leiding van Jan de Klerk verder zal groeien.

Jan Hertogh kreeg een staande ovatie als dank voor al zijn werk en nam vervolgens zijn nieuwe plaats in bij het koor. Het programma voor deze avond was zo vastgesteld dat er na de pauze veel meezingers gezongen werden. Het publiek deed daar met veel plezier aan mee. De avond werd afgesloten met de onvermijdelijk Noordwijkerhoutse wals, waar iedereen luidkeels met meezong.

Foto's Cleem van Gool