07
me
'14

Inbreker(s) laten deel van de buit achter op bollenland Westeinde.

6 mei is er tussen 16.45 uur en 17.30 uur ingebroken in een woning (in de lage nummers) aan het Westeinde in Noordwijkerhout 2211XN. Deel van de buit werd later aangetroffen op bollenland langs het Westeinde vlakbij Leeuwenhorst. Bent u getuige geweest of hebt...

informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via het nummer 0800-7000.

Inbraken hebben een grote impact op mensen. Naast materiële schade, is een inbraak vaak een traumatische ervaring die het slachtoffer vaak jarenlang achtervolgt. De politie doet er alles aan om inbraak te voorkomen. U kunt zelf ook iets doen. Neem maatregelen om inbraak te voorkomen.

Tips om woninginbraak te voorkomen:
*Hoort of ziet u iets verdachts? Bel direct 1-1-2.
*Sluit ramen en deuren altijd goed af, ook al bent u maar kort weg.
*Doe de deuren op het nachtslot als u weg gaat of naar bed gaat.
*De voordeur achter u dichttrekken is niet genoeg!
*Laat genoeg licht branden zodat het lijkt alsof u thuis bent. Gebruik daarvoor tijdschakelaars.
*Doe uw gordijnen overdag open of laat een kopje koffie op tafel staan. Hierdoor lijkt het alsof er iemand thuis is.
*Zorg dat uw kostbaarheden van buitenaf niet te zien zijn.
*Zorg voor goede buitenverlichting en snoei of verwijder struiken waarachter een inbreker ongezien kan werken. Dieven staan niet graag in de schijnwerpers!
*Zet ladders, vuilcontainers en andere dingen waarop dieven kunnen klimmen, weg.
*Zorg dat uw hang- en sluitwerk voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. De kans dat er bij u wordt ingebroken, is dan kleiner. Een PKVW-erkend bedrijf kan u adviseren en de beveiliging ook voor u uitvoeren.

Kijk voor meer preventietips op www.politiekeurmerk.nl. Is uw huis voldoende beveiligd? Doe de 1-2-3 inbraakcheck op www.123inbraakcheck.nl.

Burgernet Noordwijkerhout