Datum: 02-04-2020 - 08:13
07
me
'14

Scootmobielen Bloementoertocht rijdt voor vijfde maal door de Bollenstreek.

Afgelopen dinsdag reed alweer voor de vijfde keer de toertocht voor scootmobielen door onze prachtige Bollenstreek. Helaas waren de bloeiende bloembollenvelden door het vroege warme voorjaar verdwenen, maar toch werd het weer een mooie tocht. In het begin van de ochtend...

een paar spetters maar na het startschot door bijna ex-wethouder Bas de Haas, ging men toch gewoon van start.

Dankzij organisator Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Noordwijkerhout (SPGN) en met behulp een groot aantal sponsoren en vrijwilligers, kon ook dit jaar weer iedereen in de regio, in het bezit van een scootmobiel, aan de tocht van ongeveer 20 km door het hart van de Bollenstreek deelnemen. Werkelijk aan alles was weer gedacht: assistentie van politie, verkeersbegeleiders,  de “wegenwacht” van Welzorg voor pech onderweg, reserve scootmobielen,  bezemwagens, EHBO, ADL hulp, enz. enz.

De tocht begon om 9.30 uur in het Atrium van de Munnekeweij en van daaruit werd het startsein gegeven. Dit jaar reed men via een mooie route door Voorhout en is men gaan lunchen bij Koffie en Theeschenkerij Noordwijk Buiten aan de Leeweg. Daarna reed men in een lange stoet via Noordwijk en de Duinweg terug richting Noordwijkerhout.