Datum: 29-02-2020 - 04:20
05
me
'14

Scouts helpen tijdens de Bloemencorso.

Afgelopen vrijdag en zaterdag reed de corso weer door de streek. Al jaren helpen de Noordwijkerhoutse scouts van de groepen Bostreno en Bronsgeest de organisatie uit de brand door wat taken op zich te nemen. Hiermee laten de scouts zien dat ze graag...

maatschappelijk betrokken zijn en iets voor een ander doen.

Zowel op vrijdag door Noordwijkerhout als op zaterdag als de stoet door de gehele streek rijdt lopen de scouts mee. Vooraan liepen de scouts (11 tot 15 jaar oud) met het uitdelen van de programmakrantjes en halverwege liepen de explorers (15 tot 18 jaar oud) naast de schooiwagen en collecteerden ze voor de corso- organisatie. Hiermee informeren ze het publiek en halen ze ook geld op om de wagens te bekostigen.

Het was een erg vermoeiend weekend voor de jongens en meiden, maar ook erg leuk. De sfeer is in de bus dan ook altijd erg goed. De scouts lopen een half uur waarna ze de zelfde periode afwisselen en dus in de bus zitten. Wat ze iets minder leuk vinden is de zelfde grappen die het publiek maken, met één miljoen toeschouwers vliegen de cliché-opmerkingen je natuurlijk om de oren.

Om 23:00 uur zat de zonnige dag er uiteindelijk op en kon iedereen voldaan en vermoeid naar huis. De scouting bedankt de corso-organisatie voor alle goede zorgen en de leuke dag… én lopen volgend jaar zeker weer mee!

Foto's PR