03
me
'14

Opening bloemencorso door Jan Rot en KAVB Noordwijkerhout eerste prijs praalwagens. (foto's en filmpje)

Vrijdagavond heeft de opening van het verlichte bloemencorso 2014 plaatsgevonden in de Witte Kerk. Drie sprekers Alfons Morssink (voorzitter VVV) Leo van der Zon (voorzitter Bloemencorso) en burgemeester Goedhart spraken de genodigden toe, hierbij werd door Leo van der Zon...

de winnaar bekend gemaakt van één van de vele mensen die zich aangemeld hadden als "Vriend van de bloemencorso". Familie Warmerdam van de Dorpsstraat uit (toevallig) Noordwijkerhout wonnen de twee retourtickets naar Singapore.

Na de sprekers was het de beurt aan Jan Rot (zanger, componist, tekstdichter en vertaler van wereldhits) om de opening te verrichten van het bloemencorso 2014. In de Witte Kerk zong Jan een aantal liedjes (zie en hoor filmpje), waarbij hij de teksten had aangepast aan het thema bloemencorso. Later zong Jan nogmaals maar dan buiten op De Steeg, als de start van het verlicht bloemencorso 2014 in Noordwijkerhout.

Bloemencorso-voorzitter Leo van der Zon maakte ook de drie eerste plaatsen bekend, die door de jury gekozen waren tot de nummer 1, 2 en 3 van de mooiste praalwagens. Op de derde plaats eindigde "Feel the energy of the tropics" Singapore Airlines, de tweede plaats was voor de Keukenhof met "Tulpen geven energie". En de eerste plaats was voor, en daar zijn we als dorp natuurlijk bijzonder trots op, de praalwagen van de KAVB Noordwijkerhout met het thema "Melk de witte motor" (zie teamfoto en praalwagen).

Het thema voor de bloemencorso van 2015 werd ook al bekend gemaakt en dat is geworden "200 jaar Koninkrijk der Nederlanden".

Foto's en filmpje redactie BON, later volgen de foto's van het verlicht bloemencorso.