02
me
'14

Zorgeloos zwemmen met de Zwemwater App voor het Oosterduinse meer en het zeewater.

Op 1 mei start het officiële zwemseizoen. De kans op zonnig en droog weer stijgt en veel mensen zoeken verkoeling in en aan het water. Maar welke zwemplekken zijn veilig? De waterschappen lanceren vandaag de Zwemwater App, met daarin actuele gegevens van 800 zwemlocaties, waaronder...

van het Oosterduinsemeer en het zeewater bij de Duindamseslag en Langevelderslag.

De kwaliteit van zwemwater kan in een warme periode snel veranderen. De kans op bijvoorbeeld blauwalg of botulisme neemt toe en dat kan zwemmers (ernstige) gezondheidsklachten opleveren. Zomaar een Nederlandse zwemplas inspringen is dus niet verstandig. Waterschappen onderzoeken de waterkwaliteit van alle zwemwaterlocaties. Samen met Rijkswaterstaat en de omgevingsdiensten bepalen de provincies of een zwemplek veilig is.

Met de Zwemwater App is precies te zien waar met een gerust hart een duik genomen kan worden. Ook is via de app informatie te vinden over het aantal parkeerplaatsen, de bereikbaarheid en de aanwezigheid van horecagelegenheden. De gegevens van de Zwemwater App komen van de website zwemwater.nl, waar altijd de meest actuele informatie beschikbaar is.

Download de app Zwemwater in de stores (Apple en Android).