Datum: 24-09-2020 - 22:30
30
apr
'14

NoVaTo verhuist museum naar de Zeestraat.

Op 18 juli 2013 opende burgemeester Goedhart het museum 'Noordwijkerhout Van Toen' in het voormalige pand van Slagerij Koot in de Havenstraat. Voor een kostendekkende huurprijs mocht NoVaTo er zolang in blijven zitten, totdat er een nieuwe eigenaar/huurder zich zou aandienen....

Het moment is aangebroken dat het pand binnenkort aangepast gaat worden en een nieuwe bestemming krijgt. Volgens de destijds gemaakte afspraak vertrekt het museum daarom per 1 mei uit het pand en is het museum vanaf dat moment gesloten tot ongeveer 10 mei.

Gelukkig heeft men alweer een nieuw onderkomen voor het museum kunnen vinden, onder wederom prima afspraken met de eigenaar van een leegstaand pand (185m2) in de Zeestraat kan NoVaTo het museum daar voorlopig weer voortzetten. Het museum zit nu met hulp van vrijwilligers na een korte verhuizing van afgelopen dinsdag in het pand tussen de winkel van Takko en Café Enjoy in de Zeestraat.

De komende dagen worden er een aantal technische aanpassingen binnen in het pand gedaan en kan men daarna beginnen met het inrichten van de ruimte. NoVaTo hoopt dan dat het museum rond 10 mei weer open kan voor het publiek, BON houdt u daarvan op de hoogte.

Foto's redactie BON.