Datum: 04-06-2023 - 05:05
30
apr
'14

Natacha Hulsebosch zingt voor de Koning op Koningsdag in Amstelveen.

Twee weken geleden werd Natacha Hulsebosch gebeld door Loet van der Lee, een bekende trompettist uit de jazzwereld en dirigent van de Amstelveense Fellows Bigband, met de vraag of Natacha iets te doen had op 26 april. Ze had niets staan op die dag en ging ze er vanuit dat het wel...

om een zangoptreden zou gaan. Loet vroeg of Natacha wilde zingen maar het zou wel backing vocals zijn, maar natuurlijk zei ze ja. Toen hij Natacha vertelde dat "ze" ook langs zouden komen had ze nog geen idee over wie hij het had, wie komen er dan langs vroeg ze hem? Het werd tot vreugde van Natacha een optreden op Koningsdag in Amstelveen voor de Koning en Koningin en naar later bleek ook hun kinderen.

Natacha moest al haar gegevens doorgeven en werd ze natuurlijk ook gescreend. Op het gemeentehuis van Amstelveen kreeg ze een polsbandje uitgereikt, zodat ze met 1400 man op het afgesloten gedeelte van het stadshart konden komen. Op de eerste repetitie werd duidelijk dat het Amstelveense volkslied (gecomponeerd door Loet met teksten van Amstelveners) meer body moest krijgen, dus mocht Natacha ook de hele partij de leadzang meedoen.

Er werd op hoog tempo ook nog het één en ander bijgeschaafd en uiteindelijk stonden ze er met drie zangeressen: Solveig Borgen, Monique Senft en Natacha Hulsebosch Pixit Ontwerpbureau uit Noordwijkerhout, zij mochten zingen voor de Koning op Koningsdag.

Er hing een fantastisch sfeer in Amstelveen, waar de mensen vrolijk waren en natuurlijk een zalig weertje! Er moest een beetje getimed worden wanneer het lied ingezet, maar dat lukte prima toen ze de kant het orkest opliepen. De Koning en Koningin met hun prinsessen hebben een tijdje blij staan kijken en luisteren, (zie foto’s-filmpje).

Volgens Natacha was het is makkelijk te doen als je ze aankijkt want ze zijn goed benaderbaar, ze hebben zo’n open blik en Natacha heeft eigenlijk de hele tijd met een lach rondgelopen. Wat vond Natacha het leuk om haar eigen Beatrix-icoon weer te zien, maar nu in een heel ander kader.

Later bleek trouwens dat op televisie te zien was hoe de oudste trompettist achterin het orkest stond te vloeken, een typisch zo’n DWDD-momentje en gebeurde dan ook, klik hier.

Filmpje (1.52 min.) met het optreden en is opgenomen van Uitzending Gemist. Foto's PR