29
apr
'14

Kindercorso voor het Bloemencorso uit op 2 mei in Noordwijkerhout.

Ook dit jaar is er natuurlijk op 2 mei weer het kindercorso. Zoals ieder jaar gaan de kinderen voor het grote corso uit, dit Jaar voorafgegaan door Da Capo uit Lisse. Voor alle deelnemertjes is er na afloop wat te drinken en te snoepen. Kinderen die mee willen doen kunnen bloemen ophalen....

bij Van den Berg-Verdegaal Kerkstraat 7 in Noordwijkerhout. Op woensdag 30 april tussen 13.00 en 14.00 uur. De optocht begint bij de kruising Herenweg/Anemoonweg en loopt tot de inrit van Van den Berg-Verdegaal. Iedereen is weer van harte uitgenodigd om mee te doen. Voor meer informatie, Nico Koomen 06-51588709 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Programma Bloemencorso.
Op 3 mei rijdt het bloemencorso door de Bollenstreek, maar u kunt in Noordwijkerhout al op vrijdag 2 mei ’s middags en ’s avonds van het corso genieten. Het thema is dit jaar Energie. Vanaf ca. 14.00 uur staan er 3 praalwagens ter bezichtiging opgesteld in de Dorpsstraat (tussen de Herenweg en de dorpspomp bij de Witte Kerk.). Van 18.00 tot 21.00 uur staan er 13 praalwagens en vele met bloemen versierde luxe wagens opgesteld op de Brink en op de Herenweg ter hoogte van het gemeentehuis. U kunt langs de corsowagens lopen en de bloemenpracht van dichtbij bezichtigen en fotograferen.

Gewijzigde corsoroute
De verlichte corsowagens rijden dit jaar een andere route. De route is als volgt:
21.15 uur – vertrek kruising Herenweg/Dorpsstraat/Victoriberg/Langevelderweg > Victoriberg > linksaf Kerkeland > linksaf Dorpsstraat > ca. 21.30 uur rechtsaf langs de Witte Kerk >  Havenstraat > rechtsaf Koninginneweg > linksaf Viaductweg > Wildlaan > rechtsaf Maandagsewetering > ca. 22.00 uur Gieterij.

Kindercorso
De kinderen rijden met hun versierde fietsen voor het bloemencorso uit. Zij starten even voor 21.15 uur op de Victoriberg (t.h.v. de Anemoonweg) en fietsen de corsoroute door het centrum tot de rotonde bij De Schelft.

Officiële opening bloemencorso

Jan Rot (zanger, componist, tekstdichter en vertaler van wereldhits) verzorgt om 21.25 uur de officiële opening van het 67ste bloemencorso met een muzikale inbreng. De opening vindt plaats bij de Witte Kerk. Daarna rijden de corsowagens langs de Witte Kerk de Havenstraat in. Corsobestuurslid Gerard de Wagt geeft in het centrum deskundige uitleg over de bloemen op de praalwagens en de luxe wagens.

Bloemenmozaïeken
’s Middags worden er bloemenmozaïeken gelegd in de tuin van de Witte Kerk. Deze zijn nog het gehele corsoweekend te bewonderen.

Straattheater
In het centrum verzorgen ‘Jet Portret’ en ‘Groeten uit Noordwijkerhout’ om respectievelijk 14.00 uur en 18.00 uur voor gezellig straattheater.

Inloopconcert
Zangkoor Odeon verzorgt om 14.00 uur een gratis inloopconcert in de Witte Kerk.

zaterdag 3 mei
’s middags draaiorgel ‘de Tony’, mozaïeken in de tuin van de Witte Kerk, tentoonstelling ‘Tulp’ in de Witte Kerk

zondag 4 mei
11.00 uur vaartocht langs de bloeiende bollenvelden
’s middags optreden Shantykoor en Boerenblaaskapel, tentoonstelling ‘Tulp’ in de Witte Kerk en mozaïeken in tuin Witte Kerk.

Vlaggen
Om het bloemencorso in Noordwijkerhout nog feestelijker en kleurrijker te maken, zou het leuk zijn als de bewoners langs de corsoroute de nationale vlag (zonder wimpel) uitsteken.

Parkeren tijdens het corso op 2 mei
-Parkeergarage Victoriberg (tot 24.00 uur geopend)
-Bavo-terrein (van 12.00 – 24.00 uur, m.n. bussen)
-Parkeerplaats De Schelft, Maandagsewetering 202.

In verband met het opstellen van de praalwagens kan er op 2 mei niet geparkeerd worden op De Brink.

Fietsen stallen
-Tijdelijke fietsenstalling op de Victoriberg
- Fietsenstalling Zeestraat

Wij verzoeken u vriendelijk om uw fiets zoveel mogelijk buiten het centrum te stallen, zodat de corsowagens en de corsobezoekers er geen hinder van ondervinden.

Straten tijdelijk afgesloten
De Herenweg is op vrijdagmiddag 2 mei afgesloten tussen de kruising Herenweg/Koninginneweg en de kruising Herenweg/Dorpsstraat/Victoriberg/Langevelderweg tot na het wegrijden van het bloemencorso (vanaf 21.15 uur). Tijdens het voorbijrijden van het bloemencorso worden de straten op de route tijdelijk afgezet voor autoverkeer.

De parkeergarage Victoriberg is tijdens het voorbijrijden van het kindercorso en het bloemencorso (ca. 21.00 – 21.45 uur) niet bereikbaar.

Arriva
De bussen rijden op de corsodagen een aangepaste route. Voor meer informatie zie www.arriva.nl.

EHBO
Tijdens het corso zijn er mobiele EHBO-ers aanwezig.

Informatie
Voor meer informatie over het bloemencorso zie
www.bloemencorso-bollenstreek.nl
www. vvvnoordwijkerhout.nl
www.noordwijkerhout.nl

Foto Sjaak Weijers.