Datum: 12-05-2021 - 18:33
29
apr
'14

Verslag eerste voorjaarsviswedstrijd voor jeugd en senioren HSV De Arnoud.

De 6-uurs voorjaarswedstrijd van de H.S.V. de Arnoud werd dit keer gevist op zondag 27 april. Gekozen werd om weer eens in de Lage Vaart bij Almere te gaan vissen daar het een prachtig stuk natuur is en er bij tijd en wijle behoorlijke grote brasems te vangen zijn. De keuze viel op dit stuk water...

daar we veel wedstrijden vissen in het Noord Hollands kanaal. Tijdens de besprekingen van de diverse wedstrijden en competities werd er gevraagd eens in water te gaan vissen waar we normaal gesproken geen competitie vissen.

Er waren 19 vissers op deze wedstrijd afgekomen de vangsten waren over het algemeen matig want voorin was het gewoon slecht, net als het weer van deze morgen. 10 personen visten in vak 1 voor de prijzen en daarvan gingen er 5 met een 0 naar huis. Eerste werd Wim Brama die 10.740gram had gevangen. De 2e plaats in dit vak was voor Ruud Uitenbogaard die 4.010gram had en 3e werd Kees Went met 3.640gram. Winter kampioen Erik v/d Burg haalde 2.530gram naar de kant en werd 4e in dit vak en de 5e plaats was voor Jack de Kan met een vangst van 150gram

In het andere vak kwam de winnaar vandaan in de persoon van Pim Duivenvoorde (zie foto onder verslagen) met een vangst van 16.320gram. Piet ter Veen werd 2e hij had 12.630gram. 3e werd Kees Brama met een vangst van11.10gram, 4e was Wim Beekhuizen met een totaal van 9.540gram en 5e was Sjaak Borst met 7.270gram. Dit was dus de start van het zomerprogramma van de H.S.V. de Arnoud meer info over wedstrijden, jeugd en oudere commissie vind u op www.dearnoud.nl


Jeugdcompetitie van HSV de Arnoud weer van start.

Afgelopen vrijdag 25-4 is de Jeugdcompetitie van HSV de Arnoud weer van start gegaan. De gehele dag was het mooi weer geweest, maar toen we eenmaal met de wedstrijd begonnen werd de lucht steeds donkerder en begon het langzaam aan te waaien. Na ongeveer 20 minuten begon het te regenen en zagen we in de verte zelfs lichtflitsen. Toen dit steeds dichterbij leek te komen heeft de wedstrijdleiding besloten de wedstrijd (tijdelijk) stil te leggen. We willen uiteraard geen enkel risico nemen. Gelukkig klaarde het na een kwartier weer op en konden de hengels weer te water.

Dit jaar (nog) geen nieuwe gezichten in de A-groep. Dezelfde vier jongens als vorig jaar gaan weer de strijd met elkaar aan. De kampioen van vorig jaar, Daan de Kan, had een uitstekende start van het seizoen. Hij lootte vandaag de kopstek en maakte zeer goed gebruik van deze buitenkans. Met een mooie vangst van 45 vissen, goed voor 664 cm werd hij de eerste dagwinnaar van het seizoen. Aan de andere kant van het parcours liet Jordy van Denzen zien het vissen ook niet verleerd te zijn; hij ving 23 vissen met bij elkaar een lengte van 357 cm. Dave Houdijk zat op nummer 2 en wist 240 cm bij elkaar te vangen, hierbij zat een brasem van 47 cm, tot nu toe de grootste vis van het seizoen. De top drie na de eerste wedstrijd in de A-groep is als volgt:
Groep A:
1. Daan de Kan          664 cm
2. Jordi van Denzen    357 cm
3. Dave Houdijk          240 cm

In de B-groep tot nu 11 deelnemers, leuk om weer een aantal nieuwe gezichten aan de waterkant te mogen begroeten. De beste uit deze groep, en dus de eerste koploper, was deze avond Mike Zuidhoek. Hij ving 7 vissen met bij elkaar een lengte van 134 cm. Ook wist Mike (tot nu toe) de grootste vis in deze groep te vangen, namelijk een brasem van 41 cm. Ook voor hem dus een superstart van de com petitie. De kampioene van vorig jaar in deze groep was ook weer van de partij; Caitlin Noordemeer lootte de staartstek een deed hier goede zaken. Ze wist 8 vissen bij elkaar te hengelen, goed voor 120 cm. Nieuwkomer Cristan van Eeden doet ook direct goed mee in de rangschikking, door zijn vangst van 7 vissen; 98 cm staat hij mooi op de derde plek. De top drie in de B-groep is:
Groep B:
1. Mike Zuidhoek    134 cm
2. Caitlin Noordemeer    120 cm
3. Cristan van Eeden    90 cm

De volgende wedstrijd is vrijdag 9 mei en zal wederom worden gevist in de Leidsevaart op de steigertjes vlakbij tennispark Jonkers. Bij deze is iedereen hiervoor van harte uitgenodigd; ook degene die de eerste wedstrijden gemist hebben, kunnen en mogen gewoon nog deelnemen! Loting vanaf 18:15, start wedstrijd 18:45, einde wedstrijd 20:45.

Om dit jaar nog meer vissen te vangen geven we jullie de mogelijkheid om deel te nemen aan een viscursus aan de waterkant, waarbij de basisvaardigheden van het vissen met de vaste hengel behandeld wordt. Tijdens de cursus zal o.a. aandacht besteed worden aan:
*Het maken van een tuigje
*Het uitpeilen van de dobber
*Het gebruik van lokvoer
*Het gebruik van onderlijnen

Ook ‘niet leden’ van HSV de Arnoud kunnen zich hiervoor opgeven. De viscursus zal (bij voldoende animo) worden gehouden op zaterdag 10 mei vanaf 14:00 tot +/- 16.00 uur aan de Leidsevaart nabij de recreatiestrook te Lisse. Je kunt je opgeven door, zo spoedig mogelijk, een briefje met naam een telefoonnummer in de bus te doen  bij Aad Warmerdam op Kerkstraat 37e, even bellen (06-40517923) of een mailtje (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) sturen is ook mogelijk. De complete uitslag is terug te vinden op internet www.dearnoud.nl.