Datum: 06-07-2020 - 08:25
27
apr
'14

1e Koning Bollen Toernooi groot succes.

Zondag 27 april werd het bowlingtoernooi voor jong en oud voor het eerst gespeeld bij Flamingo Bowling. Dit toernooi, voor leden en niet-leden, was opgezet om iedereen kennis te laten maken met het wedstrijdelement. “En daarin zijn we uitstekend geslaagd”, aldus organisator...

Jack Edelaar van Changing Experience. “Samen met Flamingo Bowling en Bowlingvereniging Noordwijkerhout hebben we een fantastisch leuk eerste toernooi gedraaid!”

Het toernooi bestond uit een wedstrijd tussen koppels van groot/ouder en klein/kind. Of oom/tante met een neefje of nichtje. Maar ook als er geen familieband was kon men gewoon meedoen met iemand van een andere generatie. Enige voorwaarde was dan dat er minstens 20 jaar leeftijdsverschil tussen moest zitten.

21 dubbels lieten zich van hun beste kant laten zien om te bepalen wie er in de finale zou komen. Niet iedereen slaagde daar in, maar het plezier was altijd groot. Wanneer speel je nou een wedstrijd met je opa of met je vader of moeder? De beste dubbels speelden een finale. Een finale in de categorie waarvan beide spelers in een competitie spelen. En een finale waarin slechts één van de twee competitie speelt.

In de laatste categorie deed de familie Plaisier het wel bijzonder goed. Vader Wouter werd met dochter Jacky knap derde, terwijl Moeder Mandy en zoon Noa zelfs de eerste plek bezet hielden na de finale. Zij hadden maar liefst 192,5 resp. 199,7 gemiddeld inclusief de bonus die werd gegeven.

Joey en zijn moeder Mary v/d Bosch wisten zich toch nog tussen dat bowlinggeweld te plaatsen met een fraaie 2e plaats met een gemiddelde van 193,7. Net buiten het podium kwamen vader Franck v/d Berg met zoon Roy terecht (184,9). En op plek 5 eindigde oom Jos Aartman.

Net buiten het podium kwamen vader Franck v/d Berg met zoon Roy terecht (184,9). En op plek 5 eindigde oom Jos Aartman met nichtje Puck de Ridder (179,7). Iedere finalist mocht een prijs van de rijk gevulde prijzen tafel uitkiezen, die mede door de sponsors Flamingo Bowling en Pro Shop Bas Menken gevuld is.

In de andere categorie hadden maar liefst 11 dubbels de finale gehaald en toen het stof opgetrokken was, bleek dat het koppel Wil en Jack Edelaar de beste waren geworden. “Tja, het is niet handig om je eigen toernooi te winnen, maar ik ben heel blij en trots dat ik dit met mijn 78-jarige vader heb kunnen doen. Hij heeft mij 40 jaar gelden de eerste tips gegeven en nu winnen we samen het 1e Koning Bollen Toernooi. Fantastisch toch!”.

Met 214,6 gemiddeld waren zij net te sterk voor vader Rob en zoon Timo Kleverlaan die met 210,4 gemiddeld 2e werden. Op de 3e plaats eindigden dochter Denise en vader Dirk-Jan v/d Slot met 209,2 gemiddeld. Net buiten het podium maar sterk opgekomen in de finale het “koningskoppel” Albert Ros en Rogier Blokland.

“Iedereen die ik sprak was erg enthousiast over deze opzet, dus we gaan dit zeker voortzetten. En iedereen is bij deze uitgenodigd om volgend jaar zelf te ervaren hoe leuk dit is. Op zondag 26 april 2015 zal de 2e editie plaats gaan vinden!” 

Foto's redactie BON