25
apr
'14

Basisscholen dansen mee in wereldrecordpoging "Doe de Kanga" tijdens de Koningsspelen. (filmpje en foto's)

De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest, in de Nationale sportweek, voor alle kinderen in het basisonderwijs in Nederland en dus ook vandaag in Noordwijkerhout. Voor de kinderen van groep 1 t/m 4 startte de dag met een Koningsontbijt en daarna was er een programma met spelen...

in en rond alle vier de basisscholen van Noordwijkerhout.

Alle groepen 5 t/m 8 van de basisscholen uit Noordwijkerhout startte de Koningsspelen met een gezamenlijk ontbijt in de Arend den Elzen hal bij VVSB. De kinderen van basisschool de Egelantier in De Zilk hadden deze dag een verhuisdag en konden daardoor helaas niet meedoen aan de Koningsspelen. Om 9:15 uur volgde er een gezamenlijke dans de "Doe de Kanga", waarmee alle kinderen in Nederland hopen het wereldrecord te verbeteren!

Na de dans startte de sportochtend waarbij er op 4 voetbalvelden verschillende spelen te doen waren en de kinderen in kleine groepjes langs de verschillende spelen werden geleid zoals voetbal, slagbal, trefbal of over de survivalbaan klimmen en klauteren. De organisatie van deze gezamenlijke sportochtend was in handen van de sportcoach jeugd van Noordwijkerhout (Micha Luttik) in samenwerking met de vakleerkrachten bewegingsonderwijs van de verschillende scholen.

Filmpje en foto's redactie BON.