Datum: 26-02-2020 - 11:52
23
apr
'14

12½ jarig jubileum Shantykoor ’t Bollenhart.

Shantykoor ’t Bollenhart is op 7 november 2001 spontaan ontstaan op initiatief van de Noordwijkerhouters Henk Heemskerk en Aad van den Burg. Het bleek een schot in de roos want de leden stroomden toe. Na 1 jaar was er dan ook behoefte aan een goede structuur en is...

de vereniging “Shantykoor ’t Bollenhart” statutair opgericht.

Onder de bezielende leiding van Jan Hertogh werd druk geoefend en opgetreden. Inmiddels hebben meer dan 400 optredens plaatsgevonden. Veelal in de regio maar ook ver daarbuiten. Zo is 2 keer deelgenomen aan festivals in Duitsland. Onder begeleiding van de op het conservatorium in de Den Haag afgestudeerde Rosalie Krijger – Jordaan zijn diverse cursussen zang- en stemtraining gevolgd. Met Rosalie zijn ook enkele optredens gegeven en wij zijn verheugd dat zij ook deelneemt aan ons jubileumconcert.

Sinds 2012 mogen wij ons ook verheugen in de support van “De Vrienden van ’t Bollenhart”, die ons koor met een jaarlijkse donatie ondersteunen. In november 2013 is onze derde CD uitgebracht, die inmiddels volop wordt afgenomen. Het dirigeerstokje wordt nu na 12½ jaar door Jan Hertogh overgedragen aan koorlid Jan de Klerk. Wij zijn zeer verheugd om een “Bollenharter”  als nieuwe dirigent te hebben.

Heel bijzonder is ook het feit dat ons koor een kerstprogramma heeft waarmee wij al vele jaren onder grote belangstelling optreden in de St. Jozefkerk te Noordwijkerhout en de St. Jeroenskerk te Noordwijk. Heel leuk dus dat wij ons jubileumconcert op zaterdagavond 10 mei a.s. in de St. Jozefkerk in Noordwijkerhout mogen geven. De kerk is open om 19.15 uur. Het concert begint om 20.00 uur. De entree is gratis.