Datum: 08-08-2020 - 02:34
22
apr
'14

Programma rond Koningsdag 2014.

Het eerste jaar Koningsdag in Nederland, het feest start al op vrijdag 25 april met activiteiten. In de middag is Koningsmiddach in Munnekeweij en in de avond Koningsnach samen met Dj Gerard Ekdom in Café vd Geest. Bij Café het Feest van Harry is het Kingsnight, klik hier. Op Koningsdag....

zaterdag 26 april start om 7.00 uur het feestelijk vlagvertoon en om 8.30 start de 53ste Snuffel- en attractiemarkt, 9.30 uur is de aubade met ballonnenwedstrijd en ontvangst geridderden op het bordes van het gemeentehuis. Aansluitend verzorgt de Oranjevereniging voor de jeugd tot 12 jaar een ballonnenwedstrijd.

Vrijdag 25 april
14.15 uur - Koningsmiddach in Munnekeweij
Topaz Munnekeweij zal als gastvrouw optreden op deze gezellige Koningsmiddach. Op vrijdag 25 april bent u vanaf 14.15 uur welkom in het atrium voor een optreden van Mondorgelclub Excelsior. Voor een natje en een droogje wordt gezorgd. Trekt u ook iets oranjes aan? De leukste oranje verklede deelnemer wint een prijs! Gratis toegang vanaf 60+. Let op: Vol is vol.

21.00 uur - Koningsnach
Café van der Geest zal als gastheer optreden om u op deze avond het warme Oranjegevoel te bezorgen.  Vanaf 21.00 uur is er volop muziek. Toegang vanaf 18 jaar en kaarten zijn via de voorverkoop verkrijgbaar bij de bar. Ook dit jaar is de dresscode: oranje of onze nationale driekleur rood, wit en blauw. Kom en geniet weer van een gezellige Oranjeavond.

Koningsdag zaterdag 26 april
07.00 uur – Feestelijk vlagvertoon
Er gaan natuurlijk vele dingen veranderen met het aantreden van een nieuwe vorst. Echter sommige dingen blijven en worden hooguit wat aangepast aan de nieuwe generatie. Voor dag en dauw zullen enkele bestuursleden van de Oranjevereniging door de straten van ons dorp rijden en vanaf  07.00 uur zullen zij 12 taarten uitreiken aan vroege vlaggers! Dus zorg dat je vroeg je vlag uithangt en verwelkom de taartenbezorgers!

08.30 tot 15.30 uur - 53ste Snuffel- en attractiemarkt
Het is alweer 53 jaar geleden dat de Scouting Bronsgeest en Scouting Bostreno samen begonnen met het verzamelen en verkopen van allerlei tweedehands spullen tijdens de ‘Jumble Sale’. De opbrengst wordt door de beide jeugdgroepen gebruikt voor het onderhoud van het clubhuis en uitbreiding van het spelaanbod. Alle medewerkers zijn vrijwilligers bij deze markt. Kom lekker snuffelen in de meer dan 50 kramen waar alle mogelijke waren zijn uitgestald. Niet snuffelen? Waag dan een gokje in de loterij of test uw geluk bij een van de vele spelletjes.

09.30 uur - Aubade met ballonnenwedstrijd en ontvangst geridderden
Dit jaar wordt de aubade weer traditiegetrouw op het bordes van ons gemeentehuis gehouden. Muziekvereniging St. Jeanne d’ Arc verzorgt een muzikale rondwandeling en degenen die een Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen, worden gehuldigd met de aubade. Kom naar het gemeentehuis om te zien wie zich Lid in de Orde van Oranje-Nassau mag noemen en om deze mensen, die zich met grote gedrevenheid inzetten of ingezet hebben, een extra waardering te geven. 

Aansluitend verzorgt de Oranjevereniging voor de jeugd tot 12 jaar een ballonnenwedstrijd. Met de oranje ballonnen van Suzanne’s feestshop en een beetje gunstige wind hoop je natuurlijk dat jouw ballon het verste komt. Ter hoogte van het gemeentehuis zal de vrachtwagen van Transportbedrijf Van der Slot BV staan. Hier krijg je een ballon met een kaartje waarop je naam en adres kunt schrijven en dan aftellen maar…!

Na afloop van de aubade en de ballonnenwedstrijd worden alle mensen met een Koninklijke Onderscheiding in het gemeentehuis ontvangen door het gemeentebestuur en het bestuur van de Oranjevereniging.

09.30 uur - Verzamelen voor de Oranjerit bij Manege Smit aan de Schulpweg
De start is om 10.00 uur en de rit duurt tot ongeveer 12.00 uur. Een tocht door de duinen en over het strand tussen Noordwijkerhout en Noordwijk. Aad Smit heeft de leiding en laat je genieten van de prachtige natuur in de omgeving. Een goedgekeurde helm is verplicht. Informatie is te verkrijgen bij Manege Smit tel: 0252-372763 of www.manegesmit.nl, daar kunt u zich ook aanmelden voor deelname.

10.00 uur - Start ochtendflight van de Koningsdag 2014 op Golfbaan Tespelduyn

Dit jaar alweer het 11de Noordwijkerhouts Golfkampioenschap van de Oranjevereniging Noordwijkerhout. Het ochtendprogramma zal met name openstaan voor de Noordwijkerhoutse jeugd. De ochtendflights lopen van 10.00 tot 13.00 uur en de middagflights van 13.30 tot 16.30 uur. Op basis van de inschrijvingen wordt een evenwichtige indeling gemaakt over het ochtend- en middagprogramma, met voorkeursrecht voor de sponsors, de donateurs van de Oranjevereniging en de Vrienden Van Oranje. De wedstrijdvorm zal weer stableford zijn, dit betekent dat iedereen een eerlijke handicapverrekening mee zal krijgen.

Golfbaan Tespelduyn zal zorgen dat voor iedereen wat wils aanwezig is. Tevens is er de mogelijkheid na afloop van de prijsuitreiking, te blijven dineren. Deelnemers dienen in bezit te zijn van een GVB of baanpermissie Tespelduyn. Meer informatie en inschrijven via de OV-site, www.ovnwh.nl.  Het inschrijfgeld bedraagt voor donateurs van de Oranjevereniging en Vrienden Van Oranje € 12,50 en voor niet-donateurs  € 17,50, inclusief 2 consumptiemunten. Aanmelden als donateur voor € 5,00 of meer, is bij inschrijving ook mogelijk!

11.00 uur - Koningsplayback-Idols-show
Nabij de Witte Kerk verwachten we weer veel kinderen, die van deze playback-topactiviteit een groot succes zullen maken. Zonder artiesten geen show! Elk jaar weer zien we dat het imiteren niet alleen geldt voor het zingen maar ook voor de danspasjes en de kleding. Naast een playback-act biedt de Oranjevereniging iedereen de kans om een echt Noordwijkerhouts Idool te worden.

Deelnemers kunnen LIVE met een orkestband zingen. Op deze manier krijg je de kans je zangtalenten te tonen! De presentatie is evenals de voorgaande jaren in professionele handen. De inschrijving zal dit jaar via de website van de Oranjevereniging plaatsvinden. Omdat we, gelet op alle andere festiviteiten, te maken hebben met een strak schema hebben wij helaas een limiet moeten instellen van 15 deelnemers, 7 playback en 8 idols. Met andere woorden let goed op de website van de Oranjevereniging waarop het tijdstip van inschrijving vermeld zal gaan worden.

13.30 tot 14.00 uur – Start van de Gezinsfietstocht gezamenlijke Oranjeverenigingen
De Oranjeverenigingen uit de Bollenstreek en die van Oegstgeest, Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg organiseren weer gezamenlijk de traditionele fietstocht. Deze fietstocht voert u, zoals u gewend bent, over fietspaden en rustige wegen door onze prachtige streek. De start is op sportpark de Boekhorst bij de VVSB kantine. U fietst langs locaties waar u wellicht nog nooit bent geweest met als bonus bloeiende bollenvelden, zodat u dus dit jaar een kleurrijk spektakel voorgeschoteld zult krijgen! In de route is een rustplaats opgenomen voor een consumptie of een sanitaire stop. Het belooft een mooie tocht te worden, mede mogelijk gemaakt door Rabobank Bollenstreek. En zoals altijd is er voor iedere deelnemer een herinnering beschikbaar. We hopen u weer in grote getale te kunnen verwelkomen.

13.30 uur – Start middagflight van de Koningsdag 2014 op Golfbaan Tespelduyn
Het evenement staat beschreven bij de ochtendflight van 10.00 uur.

13.30 uur - Koningspop

Op het podium in de tuin van de Witte Kerk zullen vanaf dit tijdstip een aantal Noordwijkerhoutse bandjes voor u gaan optreden. Dus een feest door Noordwijkerhouters voor Noordwijkerhouters. Voor zowel de Koningsplayback-Idols-show als de Koningspop wordt voor muzikale ondersteuning gezorgd. De hele dag is alleen mogelijk met de steun van vele (horeca)-ondernemingen uit Noordwijkerhout en de Bollenstreek.

14.00 uur - Rad van Avontuur in Puyckendam
In de grote zaal van Puyckendam wordt onder leiding van Jan Meeuwenoord, als pastoor Quant, en zijn vrouw wederom het Rad van Avontuur gehouden. Samen met de vrijwilligsters van Puyckendam, die natuurlijk voor een hapje en een drankje zorgen, wordt u weer enkele uren vermaakt. De Oranjevereniging biedt u koffie, een drankje en een hapje aan. Inwoners van Noordwijkerhout van 60 jaar en ouder zijn van harte welkom in de grote zaal van Puyckendam. De toegang voor donateurs van de Oranjevereniging bedraagt € 2,00 en voor niet-donateurs bedraagt de toegang € 4,00.

20.00 uur - Klaverjaswedstrijd
Hallo kaartvrienden, op zaterdag 26 april organiseert de Oranjevereniging in samenwerking met klaverjasvereniging Sint Victor, weer een gezellige kaartavond. Natuurlijk met de vertrouwde loterij en met prachtige prijzen in het Victorhuis aan de Sporkenhout 12. De zaal gaat open om 19.30 uur en de kaartavond begint om 20.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 per persoon.

Zondag 27 april
10.00 uur - Gezellige kraam met tweedehands paardenspullen
De Boekhorstruiters hebben ook dit jaar weer gedurende de gehele dag, tijdens de evenementen, een kraam staan waar tweedehands paarden- en ponyartikelen worden verkocht.

11.00 - 13.00 uur Kris Kras Cross
De leden van de wedstrijdcommissie van de Boekhorstruiters organiseren weer een prachtig paardensportevenement. Er wordt gereden ‘onder de man’ met paarden en met pony’s. Het schema is voor alle leeftijden, als je het paard of de pony maar goed onder controle hebt. Het dragen van een goedgekeurde veiligheidshelm is verplicht. Het inschrijfgeld bedraagt € 2,50.

14.00 uur - Menwedstrijd voor enkel- en meerspannen / Mini Marathon
Altijd een spectaculair onderdeel van de dag voor de paardenliefhebber. Er wordt gereden in blokken van vijf en het inschrijfgeld is € 4,00. Het dragen van een goedgekeurde veiligheidshelm is verplicht.

16.30 uur - Prijsuitreiking Kris Kras Cross en Menwedstrijden

Voor alle evenementen deze zondag geldt; locatie: het terrein van de Boekhorstruiters aan de Zeestraat (oud VVSB-terrein). Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op de site www.boekhorstruiters.nl kun je meer informatie vinden over o.a. het parcours.

Zondag 4 mei
Het bestuur van de Oranjevereniging verzoekt de inwoners van Noordwijkerhout de vlag, zonder wimpel, vanaf 18.00 uur tot zonsondergang halstok te hangen. 

18.45 uur - Dodenherdenking, aansluitend de kranslegging bij het oorlogsmonument
De Oranjevereniging organiseert in opdracht van de gemeente Noordwijkerhout, de dodenherdenking in de St. Jozefkerk. Elk jaar wordt door het Nationaal Comité 4 en 5 mei een jaarthema geformuleerd. Voor 2014 is gekozen om het jaarthema en de slogan Vrijheid geef je door te blijven gebruiken. Het werken met hetzelfde thema versterkt namelijk de boodschap. Wel wordt, zoals ieder jaar, een verdiepende tekst aangeboden. Dat is in 2014 een tekst met als onderwerp 'wederkerigheid'.

Wederkerigheid in vrijheid gaat over elkaar de ruimte geven en die zelf ook krijgen. Op alle niveaus: tussen mensen, groepen mensen en soevereine staten. Europese landen maken deel uit van een gezamenlijke unie waarin deelnemers elkaar versterken door de zwakte van de ander te compenseren. Vrijheid manifesteert zich in de verhouding tot de ander. Zo is vrij zijn niet alleen een wettelijke toestand maar een product van mensen: de rechtsstaat is het kader, de invulling geven wij zelf.

Medewerking zal o.a. worden verleend door Muziekvereniging De Harpe Davids, scoutinggroep St. Jozef-Emerentiana, leerlingen van de St. Victorschool, Zang door Anneke Janssen en Leanne van Bentem o.l.v. Robin Negenborn met als achtergrondkoor Cadans, Liesbeth Bouwmeester namens Siem Bouwmeester (oud-Indië strijder), dhr. Z. Akubulak (vredesmissies), Burgemeester Goedhart en het bestuur van de Oranjevereniging Noordwijkerhout. Om 20.00 uur is er gelegenheid om twee minuten stilte in acht te nemen bij het oorlogsmonument voor het gemeentehuis.

Voor meer informatie: www.ovnwh.nl

Foto's PR