Datum: 12-12-2019 - 11:49
18
apr
'14

BVN wint verrassend van Nieuwegein!

Het bowlingteam van de bowlingvereniging Noordwijkerhout heeft woensdag 16 april in de 3e ronde van Ton Zandboer Cup verrassend gewonnen van het team van Nieuwegein. De bekerkampioen van 2012, met o.a. WK-finaliste en Europees Masters kampioene Lisanne Breeschoten...

in de gelederen, moest het toch afleggen tegen het thuisteam. Eveneens in de gelederen van Nieuwegein stonden Mark Jacobs en Sven Steenbekkers, twee voormalige selectieleden van het Nederlands team. Kortom, een tegenstander van formaat die niet eenvoudig opzij gezet zou worden.

Het grote voordeel dat de BVN had was het thuisvoordeel. Dat betekende namelijk dat zij de baanconditie mochten bepalen. De olie die op de baan ligt kan in verschillende patronen neergelegd worden en sommige patronen zijn makkelijker te bespelen dan andere. Het thuisteam had gekozen voor een heel kort en daardoor lastig scorend oliepatroon waardoor zij vooraf hoopte de angel uit het team van Nieuwegein te kunnen halen.

Na de eerste game leek dat toch niet het geval. Met 828 pins tegen 771 keek het thuisteam tegen een achterstand aan. Ook het talrijke publiek werd er stil van. Maar met de ervaring van de eerdere trainingen wisten de Noordwijkerhouters dat het nog lang niet beslist was. De baanconditie was toch de meest verraderlijke tegenstander voor de spelers. Grote man bij de BVN was Albert Ros die een indrukwekkende reeks van 220-224-232 neer wist te zetten en daarmee iedereen met 100 pins verschil overtrof.

Nieuwegein ging volledig onderuit in de 2e game met 673 tegen 750 en wisten de achterstand met een score in de derde game van 743 tegen 747 niet meer goed te maken. Hun totaal van 2244 (187 gem.) was dus net te kort om de weg naar de finale voor de BVN met een totaalscore van 2268  (gem 189) te versperren. Deze weg voert eerst nog langs de winnaar van de wedstrijd tussen de teams van Julianadorp en Haarlemmerliede. Als ook die tegenstander verslagen wordt staat het BVN team in de finale tussen de beste 3 teams van Nederland op zaterdag 14 juni.

Sponsor Flamingo Bowling hoopt samen met het team weer op een thuiswedstrijd en verleent hierin alle medewerking.

Foto PR

Het winnende team van de BVN met William van der Meij, Albert Ros, Perry Duivenvoorden, Jack Edelaar en Jan de Jong.