Datum: 10-04-2020 - 05:13
10
apr
'14

Wat is het uitzicht van de haan op de Witte Kerk? (48 foto's en filmpje)

Woensdag heeft u op BON het verslag met de foto's en een filmpje kunnen bekijken van het plaatsen van de opgeknapte haan op de toren van de Witte Kerk. De redactie van BON werd ook in de gelegenheid gesteld om met de hijsbak van de mobiele kraan naar grote hoogte te stijgen....

Wethouder Knapp zat ook in hetzelfde schuitje en werden we zelfs tot boven de nieuw geplaatste haan op de toren van de Witte Kerk gehesen. Van daar uit was er, mede door het mooie weer, een prachtig 360 graden uitzicht over Noordwijkerhout. De redactie van BON kon zo mooie plaatjes schieten en een filmpje maken van het uitzicht, iets wat de haan van de Witte Kerk vanaf vandaag weer iedere dag gaat zien.

Op de terugweg werd nog even aan het windkruis boven op de toren gevoeld of deze wel stevig genoeg geplaatst was door Dick en Theo van schildersbedrijf TH.M. Bader en Johan en Willem van der Zwart van Van der Zwart Hekwerken. Gelukkig kon er aan wethouder Knapp gemeld worden dat het windkruis met de haan, de eerst komende 75 jaar er niet meer vanaf zal vallen.

We konden u al eerder melden dat het SBS6 programma Hart van Nederland, de plaatsing van de haan had gefilmd en dat werd dezelfde dag nog uitgezonden. U kunt de uitzending nog terugkijken, klik hier, het item begint bij 16.20.

Foto's en filmpje (incl. passende muziek) redactie BON.