08
apr
'14

René Ras terug op het oude nest, maar nu als trainer van Van Nispen.

Maandagavond 7 april tekende René Ras zijn eerste contract als hoofdtrainer bij Van Nispen. René Ras is zijn voetbalcarrière begonnen in De Zilk, evenals zijn broer en zus. Vader Wim was trainer van de dames, en een periode, leider van het eerste elftal. René, was altijd en eeuwig met de bal...

in de weer op de velden van Van Nispen. Als jongetje van 10 jaar vond hij het al geweldig om de tas van zijn van Nispen idool, Andre van Eeden te mogen dragen. Zijn talent was te groot voor Van Nispen en dus vertrok hij, een jaar voor het kampioenschap van 1992, naar FC Lisse. Hier heeft hij van 1991 tot 1998 met veel succes in de hoofdklasse A gespeeld en is kampioen geworden in 1996-1997.

Dit zal niet de eerste keer zijn dat hij Van Nispen voetballers gaat trainen. In het verleden heeft hij de B1 en later de A1 al mogen vertellen hoe het spelletje gespeeld moet worden. Ook is hij een aantal jaren jeugdkampleider geweest en bewaard hier nog heel vele leuke herinneringen aan.

In 1999 komt hij weer terug op het oude vertrouwde nest aan de Sportlaan in De Zilk waar hij in 2000 en 2002 kampioen wordt met het eerste elftal. Hier stopt zijn voetbal carrière en stort hij zich op het trainen. Diverse clubs hebben al gebruik mogen maken van zijn passie en enthousiasme voor het voetbal spelletje.

Van Nispen is dan ook blij dat René zijn vriend Stephan Spruijt op zal volgen en er weer een van Nispen icoon terug is op het oude “nieuwe” nest.

Foto's PR