Datum: 17-09-2021 - 10:13
22
mrt
'14

Leerlingen Teylingen College eten 24 uur lang niet voor Zip your Lip.

Donderdag 17 april is de actiedag van Zip Your Lip 2014. Zip Your Lip is dé jongerenactie van World Vision, een nationale organisatie die acties organiseert voor het welzijn van kinderen in Afrika. Deze sponsoractie wordt landelijk georganiseerd en op het Teylingen College doet men...

voor de 7de achtereenvolgende keer mee aan deze actie.

Waar gaat de opbrengst dit jaar naar toe?
In Zuid-Soedan leven 4,5 miljoen jongeren dagelijks met een hongergevoel, omdat zij een groot tekort aan voedsel hebben. Dit kan zo niet langer! Dat vind jij toch ook? Doe mee met Zip Your Lip en ervaar gedurende 24 uur een hongergevoel, zodat de jongeren in Zuid- Soedan geen honger meer hoeven te hebben! Kom in actie en doe mee. It’s Time for Change! Zie voor nog véél méér informatie: www.zipyourlip.nl.

Wat doet men op Leeuwenhorst?
Het is de bedoeling dat leerlingen 24 uur lang niet eten. Er mag alleen thee zonder suiker en water gedronken worden. Voor al deze uren die ze niet eten zoeken ze sponsoren die geld geven voor ieder uur dat de leerling het volhoudt. Op het Teylingen College maakt men er een speciale dag van, waarbij ze na schooltijd allerlei activiteiten doen en overnachten op school.

World Vision:
De ontwikkelingshulporganisatie World Vision is door het hele land zichtbaar en wordt versterkt door een enthousiast team van ambassadeurs die onder andere te zien zijn bij concerten, jaarmarkten, en promotieacties.Het doel is om o.a. kindersterfte in Afrika tegen te gaan. Klik hier voor de website.

Ons doel!
Kinderen in armoede verdienen een leven dat helemaal tot bloei komt. Dat samen waarmaken is een van de mooiste dingen die je kunt doen. World Vision luistert naar kinderen en pakt de oorzaken van armoede en onrecht aan. Help een kind en zijn omgeving. Geloof in verandering. Echt, je zult zien dat het werkt!

Samenwerken:
World Vision wil dat kinderen in ontwikkelingslanden gezond zijn en onderwijs krijgen. We willen dat kinderen opgroeien in een veilige leefomgeving waar ze liefde ervaren en doorgeven. Samen met de familie en de omgeving werken we aan vooruitgang die doorgaat als World Vision weg is.

We geloven in verandering:
World Vision werkt in bijna 100 landen in nauwe samenwerking met de lokale en internationale organisaties. Jaarlijks bereiken we miljoenen mensen met noodhulp en duurzame ontwikkeling. We helpen kinderen, hun familie en de omgeving zonder onderscheid te maken naar geloof, ras of politieke overtuiging.