Datum: 09-08-2022 - 00:29
21
mrt
'14

Afscheid en installatie raadsleden en stand van zaken coalitievorming.

26 maart vindt om 16.00 uur in de raadzaal een bijzondere raadsvergadering plaats, waarin afscheid wordt genomen van (burger)raadsleden die niet in de nieuwe raad zitting nemen. De installatie van de nieuwe raad vindt plaats tijdens een bijzondere raadsvergadering op 27 maart om 20.00 uur...

BON houdt u de komende tijd op de hoogte van de coalitievorming en de onderhandelingen daarover. Het eerste bericht is afgegeven door de gemeente Noordwijkerhout.

Initiatief coalitievorming
21-03-2014
De lijstverbinding die VVD en D66 waren aangegaan beïnvloedt de verdeling van de restzetels. Eén van de restzetels gaat hierdoor naar NZ Lokaal. Dit leidt tot de bijzondere situatie dat de VVD weliswaar het grootste aantal stemmen heeft, maar één zetel minder dan NZ Lokaal.

Beide partijen verschillen van mening over wie als grootste partij het initiatief voor de coalitievorming mag nemen, maar zijn op verzoek van de burgemeester in gesprek met elkaar. Er zijn geen wettelijke voorschriften die dit regelen. Uiteindelijk moet een coalitie gevormd worden die over een meerderheid in de raad beschikt.