Datum: 03-07-2020 - 14:33
17
mrt
'14

Zaterdag 22 maart landelijke compostdag, weer gratis compost ophalen.

Inwoners van de gemeente Noordwijkerhout kunnen op zaterdag 22 maart van 9.00 tot 13.00 uur gratis 4 zakken compost ophalen bij gemeentelijke milieustraat aan de Schippersvaartweg of bij de Duinpan in De Zilk. Met deze actie bedanken afvalbedrijf De Meerlanden en gemeente...

Noordwijkerhout de inwoners voor hun inspanning om organisch afval gescheiden aan te leveren. De Meerlanden verwerkt het organisch afval tot compost en inwoners krijgen hun ingezamelde afval nu dus terug in de vorm van compost! Laat met uw legitimatie zien dat u inwoner bent van onze gemeente. Kom op tijd, want op = op!

De gescheiden inzameling van gft- en groenafval levert meer milieuvoordelen op dan de meeste mensen beseffen. Door het afval om te zetten in compost komt er minder kooldioxide (CO2) in de lucht en dit is gunstig voor het broeikaseffect. Zeker zo belangrijk is het positieve effect van compost voor de bodem. Bovendien is het inzamelen van gft veruit de meest voordelige manier van afvalverwerking.

Jaarlijks zamelen we in Nederland ruim 1,3 miljoen ton gft-afval in. Dat zijn 50.000 vrachtwagencombinaties vol. Via gemeentewerven tellen we daar nog eens 2 miljoen ton groenafval bij op. Deze grote hoeveelheid afval levert bijna 600.000 ton gft-compost en zo’n 700.000 ton groencompost op. Dit gebruiken we voor de land- en tuinbouw, maar ook in sier- en moestuinen en bij het maken van tuinaarde en potgrond.