Datum: 25-02-2020 - 00:51
16
mrt
'14

Scholen uit Hirado Japan sluiten hun bezoek af.

Vrijdag is er een einde gekomen aan de uitwisseling tussen het Teylingen college Leeuwenhorst en drie senior Highschools uit Hirado. Deze uitwisseling gebeurde op basis van  de stedenband Noordwijkerhout- Hirado Japan. De Nederlandse en Japanse leerlingen voerden samen...

de afgelopen 12 dagen projecten uit op het gebied van o.a. muziek, sport en cultuur. De 12 Japanse leerlingen verbleven in gastgezinnen en genoten enorm van hun tijd op het Teylingen college en van de Noordwijkerhoutse gastvrijheid.

Naast de gezamenlijke lesuren stonden er ook excursies op het programma,  zoals een dagje Amsterdam en een bezoek aan de VOC werf in Lelystad. Ook werd een bollenbedrijf in Noordwijkerhout bezocht.  De Japanse delegatie met de Nederlandse leerlingen werden ontvangen op het gemeentehuis van Noordwijkerhout en in de Munnekeweij werden de bewoners getrakteerd op een spectaculaire Japanse dansen.

De projecten en belevenissen van de uitwisseling werden donderdagavond gepresenteerd aan de gastouders. Hierbij bleek dat de uitwisseling wederom een groot succes is geworden. Het intensief samenwerken en samenleven van de leerlingen heeft een sterke band gegeven. Bij het afscheid van de leerlingen werd menige traan gelaten. Het volgende bericht werd na aankomst terug in Japan gepost:

Dear my Dutch friends
Thank you very much for special, amazing, interesting, and valuable time for these two weeks. We arrived in Hirado. I wanted to write each of you, but there was no time.
Sometimes, we were confused with differences of culture or language, but all of us really enjoyed time with you. I thought I should have studied English more to talk with you more. I shall study English very hard to talk with you when I saw you again. I like you and Holland very very much. I miss you. I hope we will be able to see you again, somewhere, someday.

De volgende uitwisseling met Japan vindt plaats in najaar 2014.

Foto's PR