Datum: 10-08-2020 - 06:51
15
mrt
'14

Skatebaan Noordwijkerhout officieel in gebruik genomen. (92 foto's)

Wethouder Marcel Vissers heeft op zaterdagmiddag 15 maart samen met de jongeren van X-out (Sydney, Jason, Joey, Lucas, Roy, Merel en Tianarch) de nieuwe skatebaan van Noordwijkerhout officieel in gebruik genomen. Er werden diverse workshops voor de jeugd gehouden. Levi van Rijn...

NL kampioen inlineskaten uit Katwijk en Eward van Gils één van de beroemdste straatvoetballers ter wereld gaven een demonstratie voor de jeugd van Noordwijkerhout. De locatie van de skatebaan is naast de brandweerkazerne op de Herenweg.

Initiatief X-out
De skatebaan is tot stand gekomen op initiatief van betrokken skaters van jongerencentrum X-out. De bestaande skatebaan op de Brink was aan vervanging toe. Samen met de gemeente Noordwijkerhout is gezocht naar een eigen plek voor de skaters om een uitdagende baan mogelijk te maken. Die plek werd gevonden op een stuk grond van de Provincie Zuid-Holland op de Herenweg naast de brandweerkazerne. De provincie heeft de grond voor een symbolisch bedrag verkocht aan de gemeente Noordwijkerhout.

Subsidies
De jongeren van X-out zelf hebben via Fonds 1818, de Rabobank en het Schipholfonds voor de aanleg van de baan gezorgd, met giften van de fondsen van respectievelijk € 20.000, € 7.000 en € 4.000 werd de aanleg van de baan financieel betaald.