Datum: 25-09-2023 - 01:22
15
mrt
'14

Van carnavalsprinsen naar keukenprinsen!

Afgelopen december kwamen de vier prinsenparen van de Kokkerhoutse carnavalsverenigingen in actie voor 'Het Glazen Huis' Noordwijkerhout. Ze verkochten overheerlijke diners waarbij de opbrengst van € 2211,- aan het goede doel werd geschonken. Vrijdagavond 14 maart...

was het zover en konden de gasten aan tafel in Restaurant Zegers aan de Herenweg.

In de middag waren Prins Carpenter van de Kaninefaaten, Prins Renovatio van de Keiebijters, Prins Will den 1e van de Vikings en Prins Moesico van de Duinknijnen samen met chefkok Gert-Jan Verheij van Restaurant Zegers, al druk bezig in de keuken met de voorbereiding van het diner (zie foto's). Maar om voor zoveel gasten te koken, zoals bij de verkoop van de diners beloofd, hadden de prinsen toch wel wat extra hulp nodig. Het personeel van Restaurant Zegers, maar ook Marijke Saase en Annemarie Schrama van de Duinknijnen uit De Zilk boden zich spontaan aan om de prinsen te helpen in de keuken.

De gasten werden om 18.00 uur hartelijk verwelkomd met een glaasje Prosecco door de vier prinsessen, Prinses Cabana van de Kaninefaaten, Prinses Vemica van de Duinknijnen, Prinses Muscari van de Keiebijters, Prinses Kate van de Vikings. De prinsen waren ondertussen in de keuken nog steeds druk aan het koken en de adjudanten werden ingezet om de gasten te voorzien van een drankje en later werd ook het diner door adjudanten aan de gasten geserveerd.

De prinsessen begaven zich onder de gasten en vertelde iedere keer welke volgende gang geserveerd zou gaan worden. De complimenten van de gasten over het heerlijke eten en de verzorging door de adjudanten vlogen over de tafels. Aan het eind van de avond kon iedereen terugkijken op een gezellige en heerlijke avond en was er ook nog eens goed gevoel bij iedereen dat men met deze avond ook nog een bijdrage had geleverd aan Serious Request van het Glazen Huis Noordwijkerhout.

In de fotogalerij staan de foto's van de BON-redactie, u kunt later nog meer foto's bekijken op de website van JP/Snapshot.