Datum: 16-07-2020 - 19:19
11
mrt
'14

Politiek debat laait zo en dan op.

De lokale omroep Bo houdt vanaf deze week een debatweek. In alle vijf gemeenten van de Bollenstreek nemen lijsttrekkers het verbaal tegen elkaar op. De spits werd maandagavond afgebeten in Café van der Geest door de politiek van Noordwijkerhout. Zes lijsttrekkers...

van de plaatselijke politieke partijen gingen onder leiding van Ard Zandbergen van BO met elkaar in debat. (CDA - Jos Beugelsdijk (vervanger van Astrid Warmerdam), D66 - Marcel Wiebes, Groenlinks - Siemen van Berkum, PvdA - Leon Floor, NZLokaal - Sjaak vd Berg, VVD - Martijn Bilars).

Gedurende twee uur blikten de lijsttrekkers terug op de afgelopen vier jaar, discussieerden ze over diverse thema’s en gaven ze aan waarin ze onderling met elkaar verschillen. Ook kregen de partijen spreektijd om te zeggen waar ze voor stonden. Het voert te ver omdat allemaal hier op BON te beschrijven, u kunt beide uren nogmaals hieronder beluisteren.

De scherpe kantjes in het debat kwamen van de kant van de bestaande partijen waarbij men de nieuwkomer NZLokaal o.a. betichtte van mooie verkiezingspraatjes zonder een goede onderbouwing en de vraag is of men al die beloften na 19 maart wel waar kunnen maken.

NZLokaal vindt dat de huidige partijen niet helder naar de inwoners toe zijn, waarbij het maken van plannen veelal achter gesloten deuren plaats zou vinden en pas op het laatste moment naar buiten zouden komen als de inwoners er nagenoeg niets meer aan kunnen veranderen.

Zoals weer uit deze discussie van vanavond blijkt, liggen de meningen tussen huidige partijen en de nieuwkomer op veel punten nog aardig wat uit elkaar. Afhankelijk van de verkiezingsuitslag kunnen het nog wel eens lastige onderhandelingen worden, om straks na 19 maart een nieuw college te kunnen vormen.

De debatten zijn terug te luisteren via internet:


*Luister het 1e uur terug, klik hier


*Luister het 2e uur terug. klik hier

Foto's redactie BON