06
mrt
'14

Scholen uit Hirado bezoeken Noordwijkerhout.

Maandag is er een nieuwe uitwisseling gestart tussen het Teylingen College Leeuwenhorst en drie senior Highschools uit Hirado. Deze uitwisseling gebeurd op basis van de stedenband Noordwijkerhout-Hirado Japan. De Nederlandse en Japanse leerlingen voeren samen de komende...

2 weken projecten uit op het gebied van o.a. muziek, sport en cultuur. De 12 Japanse leerlingen verblijven in gastgezinnen en genoten enorm van hun tijd op het Teylingen college en van de Noordwijkerhoutse gastvrijheid.

Naast de gezamenlijke lesuren staat er ook culturele uitwisseling op het programma. De Nederlandse en Japanse leerlingen lieten elkaar kennis maken met verschillende culturen zoals  de verschillende feesten en gebruiken in beide landen. De komende week is er een uitdagend programma van intensief samenwerken.

Dit is de tweede groep van het Teylingen college die participeert in de uitwisseling. Na het bezoek aan Hirado in september 2013 is dit nu het tegenbezoek. Het intensief samenwerken en samenleven van de leerlingen heeft een sterke band gegeven, in Hirado als Noordwijkerhout. Komende week zullen er meer berichten volgen over dit unieke bezoek.

Foto's PR