Datum: 07-07-2020 - 15:10
06
mrt
'14

Tulpen schilderen ook u kunt het en Lathyrus? Ja, heerlijk!

De vereniging Groei & Bloei afdeling Lisse e.o. bied u de gelegenheid om de eerste beginselen van het schilderen van een tulp onder de knie te krijgen. Onder vakkundige leiding van een ervaren docente kunst schilderen leert u de eerste avond de basis opzetten zodat u de tweede....

avond het kunststukje af kunt maken zodat iedereen met een eigengemaakt schilderijtje naar huis gaat. Een leuke cursus, voor iedereen haalbaar!!!

De cursus bestaat uit twee avonden, dinsdag 25 en donderdag 27 maart. Locatie; Volksuniversiteit Lisse, Vuursteeglaan 9 Lisse. Aanvang 19.30 uur. Kosten leden Groei & Bloei € 27.50, kosten niet leden € 32,50. Wilt u zelf ook een persoonlijk stukje kunst aan de muur geef u dan op! Dit kan tot uiterlijk 21 maart bij mw. Anke de Wit, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0252 413370

Lathyrus? Ja, heerlijk!!!

De Groei & Bloei afdeling Lisse e.o. nodigt de Nederlandse Lathyrus vereniging uit om iedereen die geïnteresseerd is in het zelf zaaien en opkweken van lathyrussen de fijne kneepjes van het vak te leren. Tijdens deze avond laat de lathyrus vereniging de aanwezigen zelf, onder aanwijzing, twee soorten eenjarige lathyrussen zaaien.

De lezing daarna laat zien en horen waar met name op gelet moet worden als er gekiemde zaden aan de groei zijn. Belangrijke zaken zijn dan de voeding/het steunmateriaal en het wel of niet “dieven/pluizen”. Hoe krijg je lange stelen en grote bloemen/ hoe krijg je een langere houdbaarheid? Kan je zelf zaad winnen? Zijn er ziekten en hoe ga je daar mee om? Zijn er ook pot-soorten of geschikt voor de hanging basket?

Kortom een veelzijdige avond over het wel en wee van deze fantastische zomerbloeiers! Tevens zijn er zaden te koop. Maandagavond 17 maart, locatie; de Hoeksteen Karel Doormanplein 2 Hillegom, aanvang 20.00 uur. Kosten leden Groei & Bloei € 7.50, kosten niet leden € 12.50. Dit is inclusief de twee zelf gezaaide potten en grond + potjes om in op te potten na het kiemen. (consumpties voor eigen rekening). Wilt u deze veelzijdige avond meemaken dan kunt u zich aanmelden, graag voor 14 maart, bij mw. M. Rikkers, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0252 516883.