Datum: 12-07-2020 - 11:58
05
mrt
'14

Oud worden in De Zilk, maar naast jonge buren.

Stichting Wassenaar organiseert een Politieke discussie op zaterdagmiddag 15 maart a.s. in De Duinpan in De Zilk. De landelijke politiek neemt verstrekkende beslissingen voor de Gemeentelijke politiek en daarmee voor de inwoners van alle steden en dorpen. In 2015 gaat...

er heel wat veranderen op sociaal gebied. Hoe ziet de lokale politiek dat? Dat is de belangrijkste vraag tijdens het politiek debat dat Stichting Wassenaar op zaterdag 15 maart  a.s. organiseert

Gezondheidszorg
Welke taken gaan de lokale overheden overnemen in januari 2015. Wat heeft dat voor gevolg voor u, als oudere maar ook voor u als ouder van jonge kinderen. Waar kan men nog terecht voor gespecialiseerde hulp, in de eigen gemeente of zullen de gemeentes veel van hun taken overhevelen naar de grote steden. Hoe denken de verschillende partijen een klein dorp leefbaar houden voor ouderen met beperkte mobiliteit, welke voorzieningen zijn er in de toekomst te handhaven / toe te voegen?

Wonen

Hoe ziet men de leefbaarheid voor de ouderen maar ook voor de jongeren in De Zilk. De winkels zijn bijna allemaal verdwenen, openbaar vervoer wordt steeds verder  ingekrompen, banken en pinautomaten verdwijnen.  Bij wie kan men aankloppen voor aanpassingen aan woningen. Men wordt immers geacht steeds langer zelfstandig te wonen.

Wat betreft nieuwbouw, worden er  kangoeroewoningen en jongeren woningen gepland op de Zoutopslag of het Bavoterrein zowel huur als koop.
Voorzieningen, winkels en verenigingen kunnen alleen gehandhaafd blijven bij voldoende inwoners, hoe denken de verschillende partijen over de mogelijkheden om het dalend aantal inwoners om te keren en ervoor te zorgen dat jongeren en gezinnen in een dorp als De Zilk blijven wonen.

Sociaal en Cultureel

Hoe ziet de toekomst van de mantelzorger er uit, wat heeft het voor consequenties.
Hebben verenigingen nog wel een toekomst en mogen ze daarbij afhankelijk zijn van subsidie van de gemeente. Meer blauw op straat of juist meer buurtpreventie door vrijwilligers.

Politiek debat in De Duinpan
Bovenstaande is slechts een greep uit de vragen en stellingen die tijdens het politiek café aan de orde zouden kunnen komen. Op zaterdagmiddag 15 maart a.s. wordt dit debat gehouden in de foyer van Zalencentrum De Duinpan van 16.30 tot 18.00 uur. De nadruk komt te liggen op een goede bewonersmix in De Zilk. U bent van harte welkom.

Wilt u vooraf al vragen aanleveren die mogelijk ter sprake zouden kunnen komen dan kunt u die sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.