02
mrt
'14

Prins Carpenter op de bon geslingerd!

Zaterdag 1 maart was het dan zover. De grote dag voor Prins Carpenter en Prinses Cabana, een mooie dag om met vele andere carnavalswagens door het mooie Kokkerhout te rijden. De start van vier dagen carnaval. Traditioneel nam onze hoogste man, samen met boer Goedhart,...

plaats op de carnavalswagen van de Kaninefaaten om voor het gemeentehuis de prachtige optocht van dit jaar te kunnen bekijken. Wat was het weer genieten voor alle toeschouwers om al die wagens te zien langsrijden.

Tot ieders verbazing werd  er gelijk een enorme bekeuring geplaatst onder de ruitenwisser van de trekker van “Wist ik het maar”, die al jaren de wagen van de Prins voortrekt. Een bekeuring van € 111,11 voor ‘Parkeren op de Stoep’, dat had niemand verwacht! Zeker omdat de Prins speciaal hiervoor een Corps Diplomatique nummerbord had bevestigd op de wagen. Dus is de Prins met zijn gevolg op Zaterdagavond naar de Raadskamer van het gemeentehuis gegaan (die dit carnaval, in overleg met het college van B&W, is omgebouwd tot ambassade van Kokkerhout) voor een ingelaste vergadering.

In het pluche voelde onze Prins Carpenter zich helemaal op zijn plek, en na een 2 uur durend monoloog (wat we wel van hem zijn gewend) kwam de Prins ehh.. Ambassadeur van Kokkerhout tot de conclusie dat de Kaninefaaten zich het beste kunnen gaan beroepen op hun onschendbaarheid tijdens carnaval. Na 2 stemrondes stemde uiteindelijk alle leden van de Raad van 11 in met dit voorstel, en konden de rest van de agendapunten worden afgewerkt. Of de bekeuring uiteindelijk is verscheurd, zal waarschijnlijk niet openbaar worden gemaakt, om onrust in het dorp te voorkomen.