Datum: 13-07-2020 - 00:38
25
feb
'14

Zon, zee, strand en korte hardloopbroeken!

Zondagochtend 23 februari klonk bij de Langevelderslag het startschot voor de derde editie van de Nederstrandloop. Onder het genot van flink wat zonnestralen, maar ook een pittige wind, zijn 225 deelnemers gestart voor een rondje van 7,7 of 15,5 km. Deze gezellige...

hardloopwedstrijd startte vanaf het Langevelderslag in de richting van het duin. Ruim 4 kilometer aan mooi duingebied leidde de hardlopers in de richting van het strand. Vanaf hier werd met een lekker windje in de rug 3 kilometer over het strand gelopen, waarna de lopers op de 7,7 km. (na een pittige beklimming het strand af) finishten op het terras. De lopers op 15,5 km. hebben hetzelfde rondje nogmaals gelopen en zijn eenmaal weer boven ook als kampioenen onthaald op het gezellige terras.

Na het vochttekort weer aangevuld te hebben met veel water en onder het genot van lekkere koffie en zelfs af en toe een biertje, zijn de winnaars van de Nederstrandloop bekend gemaakt. De uitslagen zijn als volgt:

Mannen korte afstand:
1e: André Korpelshoek  29:40
2e: Daan Noteboom     30:16
3e: Huub van Gerven    31:28
Mannen lange afstand:
1e: Nico Altorf              57:16
2e: Stefan van der Pols  58:58
3e: Reinoud van Laar     59:43

Vrouwen korte afstand:
1e: Bianca Juffermans   33:44
2e: Astrid Hoek           35:00
3e: Eveline Botter        36:20
Vrouwen lange afstand:
1e: Liesbeth Voorthuijsen 1:06:27
2e: Cora Broer                1:15:50
3e: Edith Koelewijn         1:17:52

De Nederstrandloop was de laatste wedstrijd van de clubcompetitie van de NSL. De competitie bestaat uit vier wedstrijden, namelijk de Boscross, de Oosterduinloop, de 1500 meter en de Nederstrandloop. Op de baanloop na zijn alle wedstrijden ook toegankelijk voor niet-leden van de NSL. Binnen werden ook de clubkampioenen van dit seizoen bekend gemaakt en beloond met een mooie prijs. Voor de korte afstand bij de heren was Daan Noteboom de gelukkige winnaar, gevolgd door Huub van Gerven en Kees-Willem Prins. Op de lange afstand was Alfred Roelen de kampioen, gevolgd door Simon Mills en Bas Meiland. Bianca Juffermans werd clubkampioen op de korte afstand onder de vrouwen, boven Margriet Vonk en Corine van der Valk. Op de lange afstand was Cora Broer winnares. Zij heeft als enige vrouw drie wedstrijden gelopen, met prachtige tijden.

Een compleet overzicht van de uitslagen van de Nederstrandloop en de clubcompetitie kan gevonden worden op de website van de NSL: www.av-nsl.nl. Alle foto’s staan gepubliceerd op de Facebookpagina: www.facebook.com/avnsl. Deze pagina is zeker een ‘like’ waard als u op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws en leuke foto’s van hardloopwedstrijden e.d. wilt bekijken.

Foto's PR