Datum: 29-03-2023 - 11:28
24
feb
'14

Rinus en Celia Both-Van Harskamp vieren 70-jarig (platina) huwelijksfeest.

Maandagmiddag 24 februari bracht burgemeester Goedhart een bezoek aan het maar liefst 70-jarige bruidspaar Both - Van Harskamp. Een heugelijke gebeurtenis die niet zoveel voorkomt en waarbij Rinus (95) en Celia (92) het nog in redelijk goede gezondheid mogen beleven...

Het echtpaar woont sinds 2010 "tijdelijk" in De Schutse op de Schippersvaartweg in het gebouw van de voormalige Munnekeweij. Op 23 februari 1944 stapte het bruidspaar in Lisse in het huwelijksbootje. Celia is geboren op de 3e Poellaan in Lisse en Rinus is geboren in Sassenheim. Het paar kende elkaar al van de lagere school waarbij Rinus 3 klassen hoger zat, maar ze kregen pas rond 18-jarige leeftijd verkering met elkaar. Uit het huwelijk zijn geen kinderen geboren maar door een sterke familieband van broers en zussen zorgde het echtpaar veel voor neefjes en nichtjes.

Rinus begon zijn werkzame leven als loopjongen van een kruidenier in Sassenheim, later is hij gaan werken in de steenfabriek Van Herwaarden in Hillegom. Door al het stof wat er in de steenfabriek vrijkwam kreeg Rinus gezondheidsproblemen en solliciteerde hij als koster voor de Kievietkerk in Wassenaar. Rinus werd daar aangenomen en samen met Celia werden ze een kostersechtpaar en runde ze daarbij ook het parochiehuis. Daar verzorgden ze 23 jaar lang vele bijeenkomsten, begrafenissen en feestjes en hebben ze meegemaakt dat de nu Koning Willem-Alexander daar zijn eerste dansles kreeg. Prins Bernard bezocht ook regelmatig de diensten in de Kievietkerk.

Het echtpaar woonde boven de parochiezaal en het gebouw lag dichtbij de Indonesische Ambassade waar in 1970 de gijzeling plaatsvond door Molukkers en er een politieagent om het leven kwam. Na 23 jaar keerde het echtpaar terug naar Sassenheim en bleef Rinus nog wel 7 jaar als vrijwilliger betrokken bij de Kievietkerk. Het bruidspaar woont nu al weer 11 jaar in De Schutse en hopen in 2015, nadat de nieuwbouw klaar is, in Sassenheim weer terug te keren. Het echtpaar heeft het overigens prima naar het zin in de "tijdelijke" woning in Noordwijkerhout, met een mooi uitzicht over de bollenvelden en een fijne woning is het volgens het echtpaar goed toeven in ons dorp.

De bruidegom vermaakt zich dagelijks nog met het maken van woordzoekers en kijkt hij graag met Celia naar allerlei spelletjesprogramma's op de televisie. Celia (die op 54-jarige leeftijd nog haar rijbewijs in één keer haalde) zorgt nog steeds er voor dat haar huisje er tip top uitziet.

Het echtpaar heeft het feest op de eigenlijke trouwdag van zondag 23 februari gevierd, zij deden dat in De Kleine Engel samen met 88 aanwezige gasten. De redactie van BON wenst het echtpaar nog vele gelukkige jaren samen.

Foto's redactie BON.