Datum: 10-08-2020 - 06:59
24
feb
'14

Vanaf donderdag verkrijgbaar: leeftijdbandjes tijdens het Kokkerhouts carnaval.

Per 1 januari 2014 is de wettelijk verplichte minimumleeftijd voor het drinken van alcohol verhoogd van 16 naar 18 jaar. Dit betekent, dat jongeren onder de 18 geen alcoholhoudende drank mogen kopen en dit ook niet in hun bezit mogen hebben. Om dit controleerbaar...

te maken gaat de horeca Noordwijkerhout met de carnaval met leeftijdsbandjes werken. Iedereen tussen de 18 en 25 jaar krijgt een polsbandje uitgereikt zodat duidelijk is dat zij ouder zijn dan 18 en dus alcohol mogen drinken en kopen.

De polsbandjes zijn gratis de gehele carnaval verkrijgbaar en geldig bij Café van der Geest, Café Restaurant De Ruigenhoek, Feest van Harry, De Schelft, Madero, 't Puntje, Enjoy en de Duinpan. Alle polsbandjes zijn voorzien van een unieke veiligheidssluiting die zonder beschadiging niet geopend kan worden, dus de polsbandjes zijn niet overdraagbaar.

Om een leeftijdsbandje te krijgen moet je dus boven de 18 jaar zijn en een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen bij de deelnemende horecabedrijven. Donderdagavond 27 februari 2014 vanaf 21:00 zijn de leeftijdsbandjes verkrijgbaar in de bovengenoemde horecabedrijven.