Datum: 17-09-2021 - 09:14
23
feb
'14

Voorlichtingsbijeenkomst ‘Ouderen in Veilige Handen’.

De KBO-afdeling Oud en Jong Actief organiseert een voorlichtingsbijeenkomst  ‘Ouderen in Veilige Handen’. De voorlichtingsbijeenkomst vindt plaats op woensdag 26 februari 2014 om 14.00 uur tot 16.00 uur in Puyckendam, Pilarenlaan 4 en er is vrije toegang. In Nederland worden...

er naar schatting 200.000 ouderen mishandeld. Het komt in alle lagen van de bevolking voor en het gaat niet alleen om fysieke mishandeling, maar bijvoorbeeld ook om financiële uitbuiting. Het Ministerie van VWS en wij als ouderenbond zetten ons graag in om het onderwerp bespreekbaar te maken want: Ouderenmishandeling is onaanvaardbaar en helaas stopt het nooit vanzelf.      

Deze bijeenkomst is bedoeld voor KBO-leden en andere belangstellenden, die willen meehelpen om het taboe rondom ouderenmishandeling te doorbreken. Wat is nu eigenlijk ouderenmishandeling? En als u vermoedt dat er ‘iets niet pluis is’, wat kunt u dan doen?

De voorlichting is interactief en wordt ondersteund met een presentatie met korte filmpjes. Aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden wordt u aan het denken gezet over het begrip ouderenmishandeling. Tijdens de bijeenkomst is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen en uitwisseling van ervaringen.