Datum: 17-09-2021 - 09:52
18
feb
'14

Controleurs speuren weer naar honden.

In de maanden februari en maart vindt er een controle hondenbelasting plaats. In opdracht van de gemeente Noordwijkerhout wordt dan een controle uitgevoerd op het bezit van honden en het betalen van hondenbelasting. De reden voor deze controle is dat het aantal...

geregistreerde honden is afgenomen.

Opbrengst hondenbelasting

Hoewel de opbrengst van de hondenbelasting conform de wet vloeit naar de algemene middelen en dus door de gemeente niet hoeft te worden gebruikt voor het bestrijden of opruimen van hondenpoep, wordt toch van een groot deel van de opbrengst van de hondenbelasting het hondenbeleid vormgegeven. Van de opbrengst worden onder meer poepzakjes en depotdogbakken aangeschaft, worden depotdogbakken geleegd, wordt het poep op de openbare weg verwijderd, wordt de hondenpoep verwerkt, uitlaatplaatsen aangewezen en onderhouden.

Huis-aan-huis

De controle wordt uitgevoerd door controleurs van Tog Nederland BV in opdracht van de gemeente Noordwijkerhout. Zij bellen bij een groot aantal woningen aan, vaak huis-aan-huis, om te kijken of de bewoner één of meer honden heeft. Als één van de controleurs een hond aantreft die niet is aangemeld, vult deze ter plekke een aangifteformulier in.

Niet thuis?
Als er niemand thuis is en de controleur vermoedt dat er honden aanwezig zijn die niet aangemeld zijn, wordt er een brief achtergelaten. Bij de brief zit ook een aangifteformulier waarmee de bewoner een nog niet geregistreerde hond kan aanmelden. Hoewel de gemeente het veel liever voorkomt, kan diegene die het aangifteformulier niet ingevuld retour zendt, maar wel een hond blijkt te hebben, een boete riskeren.

Tarief 2014

Het tarief dit jaar is voor de eerste hond € 103,80, € 154,32 voor de tweede hond en bij iedere volgende hond wordt het bedrag € 50,28 hoger.

Meer informatie

Heeft u nog vragen, belt u dan gerust. U kunt dan contact opnemen met de gemeente Noordwijkerhout, tel. 0252 343 737 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..