Datum: 26-10-2021 - 09:47
17
feb
'14

Keietoeters "meest carnavaleske kapel" van het Lampegat.

Zondag 16 februari zakte de Keietoeters samen met de Raad van 11 en Prins Renovatio en Prinses Muscari, de rivieren af naar het Lampegat om daar een muzikale strijd aan te gaan in een kapellenfestival. In het Stadspaviljoen van Eindhoven (Lampegat tijdens Carnaval) vond voor de 42e keer...

het traditionele Haone Boere Blaos festijn plaats. Dit kapellenfestival wordt jaarlijks georganiseerd door carnavalsvereniging d’Haone en is het grootste en oudste kapellenfestival van Zuidoost Brabant. De winnende kapel verovert een plaatsje op het vaandel van het Haone Boere Blaos Festijn.

Dit jaar was als thema gekozen voor: Bloed, Zweet & Haone en werd er door een vakkundige jury extra gewaardeerd als het thema centraal in het optreden voorkwam. Elk kapel kreeg de mogelijkheid om op te treden in de kleine en grote zaal. In het totaal deden er 17 kapellen uit heel Nederland mee en als verrassing was ook de Stadsprins aanwezig met het Stadshofkapel de Eendracht.

Na een middag vol verrassende optredens was het dan tijd voor de prijsuitreiking, de Keietoeters kregen hier onder een luid applaus en veel lovende woorden als “een hofkapel om trots op te zijn” en “feestmakers” de tweede prijs uitgereikt uit handen van de Stadsprins. Met deze ‘meest carnavaleske kapel’ prijs op zak vertrokken de Keietoeters uiteindelijk voldaan met de bus terug naar Kokkerhout. Daar kunt u het komende carnaval de Keietoeters nog vele malen zien optreden in de Feesthal van de Keiebijters, klik hier voor meer info.

Klik op de foto voor meer foto's van Marc vd Molen of ga naar de website van JP/Snapshot, klik hier.