Datum: 29-05-2020 - 05:29
17
feb
'14

Boerenbruidspaar doet inkopen voor bruiloft in Noordwijkerhout.

Het is bekend! Boerin Marietje heeft haar verloofde bekend gemaakt, Boer Ries. Dit gebeurde vorige week zondag tijdens een massaal bezochte matinee in Café Van der Geest. Nu is het tijd voor Boerin Marietje (alias Marian de Klerk-Pennings, van de carnavalsvriendengroep...

De Drinkebroeders) en Boer Ries (alias Richard Vink van Vink Multimedia) om bij de plaatselijke middenstand inkopen te gaan doen voor hun bruiloft op 3 maart aanstaande.

Afgelopen zaterdag was het zover. De middag begon met het proeven van de worst. Daarvoor werd een bezoek gebracht aan Slagerij Klein. Na een overheerlijke proeverij heeft het Boerenbruidspaar de lekkerste worst gekozen en deze zal tijdens de Boerenbruiloft geserveerd worden in de Boerenschuur De Schelft.

Om niet in tijdnood te komen moest het Boerenpaar snel door naar het dorp alwaar ze hulp zou krijgen van het Prinsenpaar. De geoefende Boerin Marietje en Boer Ries, die eerder al eens samen op een tandem hadden gezeten, stapte zonder probleem op de speciaal voor hen versierde dubbele fiets beschikbaar gesteld door Rent-a-bike van Van Dam. Ook Prins Carpenter & Prinses Cabana kregen zo’n prachtig versierde tandem.

Om de inkopen voor de bruiloft zo snel mogelijk te laten verlopen, besloot het Boerenpaar te battelen tegen het Prinsenpaar. Om de strijd eerlijk te laten verlopen vertrokken zij tegelijk vanaf De Steeg. Het eerste adres voor het Boerenpaar was Echte Bakker Van Eeden. Van Eeden zal namelijk de leverancier zijn van de enige echte boerenbruidstaart voor de bruiloft. Het Prinsenpaar kreeg als eerste adres Vink Multimedia, de winkel van Boer Ries. Zo bezochten de beide paren diverse winkeliers in Kokkerhout en kruiste hun paden elkaar regelmatig. Diverse woeste blikken werden daarbij gewisseld en bij de volgende kruising werden er diverse dingen naar elkaar geroepen.

De rood aangelopen Boerin Marietje en Boer Ries fietsten de benen uit hun lijf terwijl er, onder aanmoediging van diverse omstanders, ook een zwaar verhitte Prins Carpenter en Prinses Cabana hun best deden om zo snel mogelijk alle inkopen te doen.  Uiteindelijk arriveerde beide paren buiten adem op de Steeg en werd er geconcludeerd dat alle inkopen in een recordtempo waren gedaan.

Foto's PR