Datum: 02-06-2023 - 21:33
15
feb
'14

Eigen Huis & Tuin in NWH. (uitzending deel 2 - 18.05 uur) (foto's verbouwing)

Het was een aantal dorpsgenoten al opgevallen, in de Dorpsstraat is het RTL4 programma Eigen Huis & Tuin aan het klussen. Om precies te zijn, bij Natacha Hulsebosch wordt de badkamer verbouwd! "Nadat we in 2006 zijn hier zijn komen wonen hebben we het hele huis opgeknapt,...

behalve de badkamer," zegt Natacha (kunstenares en eigenares van ontwerpbureau Pixit). We hebben al vaak gekeken bij badkamerzaken, maar de ontwerpen waren saai en we schrokken telkens van de prijs. Toen ik eind vorig jaar een oproep zag in het programma heb ik mijzelf aangemeld. Bij die aanmelding moet je veel over jezelf vertellen. Ik heb foto's van de oude badkamer ingestuurd en ook wilden ze van alles weten over ons gezin. Je moest aangeven bedrag je zelf wilde betalen als eigen bijdrage.

Na een paar weken kregen we bericht dat we waren geselecteerd! Al snel kwam er een team van het programma; een redactrice, een projectleidster en een designer. We konden al onze wensen aangeven en de designer heeft veel gevraagd. Twee weken later werd het ontwerp gepresenteerd. We hadden er voor kunnen kiezen om ons te laten verrassen, maar een badkamer moet toch weer 10 jaar mee, dus wilden we wel weten wat ze ongeveer van plan waren.

Op maandag 6 januari zijn ze aan de slag gegaan. Een ploeg van 7 mensen nam zo'n beetje ons huis over! Natuurlijk de mannen die de badkamer gingen aanpakken, maar ook een cameraploeg, regie en projectleiding en zelf een stagiair voor de catering en alle overige klusjes.

Ze hebben de hele week keihard doorgewerkt, want er stond een strakke deadline op donderdag 16 januari. Op maandag 13 januari was het wederom een filmdag, waarbij alle vorderingen werden vastgelegd. (Vandaag) donderdag 16 januari is de oplevering en we weten echt nog niet hoe het er uit gaat zien, al was het wel moeilijk om niet stiekem even te kijken!

Op zaterdag 8 februari was de eerste uitzending op RTL4, vandaag zaterdag 15 februari is om 18:05 het tweede deel en wordt de badkamer getoond hoe hij uiteindelijk is geworden! De herhaling is op zondag om 09.30 uur.

Foto's van de verbouwing PR.