Datum: 04-06-2020 - 18:38
11
feb
'14

Noordwijkerhoutse scouts collecteren voor Jantje Beton.

De leden van de Noordwijkerhoutse scouting groepen Bronsgeest, Bostreno en St. Jozef/Emerentiana komen vrijdag 14 en zaterdag 15 februari langs de deuren om te collecteren voor het Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton. De helft van de opbrengst gebruikt Jantje Beton...

voor projecten die ervoor zorgen dat alle kinderen in Nederland weer veilig, vrij en avontuurlijk buiten kunnen spelen. De andere helft gaat naar de Noordwijkerhoutse Scoutinggroepen die het geld inzet om jeugd en jongeren blijven uitdagen om lekker buiten te spelen.

Voorbeelden van activiteiten die hiermee een steuntje in de rug krijgen zijn; zomerkampen, speciale opkomsten of de aankoop van spelmateriaal. Scouting kan hiermee nog meer jongeren een uitdagende vrijetijdsbesteding bieden, waarbij meiden en jongens zich ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen.
Steentje bijdragen

Samen met de 700 andere Scoutinggroepen in Nederland zijn de Bostreno, Bronsgeest en St. Jozef/Emerentiana verantwoordelijk voor een groot deel van de opbrengsten van de Jantje Beton collecte. Gewoon lekker buiten spelen, dat wil ieder kind. Maar vaak is er geen speelruimte, is de speelplek slecht bereikbaar of niet uitdagend genoeg.

Scouting staat voor de ontwikkeling en uitdagende buiten spelen stimuleert de creativiteit en vindingrijkheid van kinderen. Daarom draagt Scouting er graag een steentje aan bij om betere speelplekken te realiseren voor kinderen in heel Nederland.