Datum: 03-06-2020 - 22:11
09
feb
'14

Wie is de Baal? Boerin Marietje en boer Ries boerenpaar 2014. (update foto's/filmpje)

Tijdens het Boerenmatinee, dat zondagmiddag plaatsvond in Café van der Geest heeft het 39e Boerenpaar hun verloving aangekondigd. Nadat het matinee jarenlang heeft plaatsgevonden in de Schelft is dit jaar Café van der Geest de plaats waar dit grote feest mocht plaatsvinden...

Een nieuwe locatie, maar ook een nieuwe spectaculaire manier om de nieuwe Boerin met haar boer bekend te maken. Het traditionele stuntje bleek al een aantal weken aan de gang. Menig Noordwijkerhout heeft het er al met vrienden, familie of bekende over gehad. Wie waren toch die Harrie en Marietje Baal, dat stel dat in diverse filmpjes op de Noordwijkerhoutse online media verscheen? Nu is het dus bekend, het gaat om het nieuwe boeren bruidspaar der Kaninefaaten.

Tijdens het massaal door de boeren Noortukkerhouters bezochte matinee werden de diverse filmpjes gedurende de middag nogmaals getoond. In de filmpjes werd een wonderlijk stel geïntroduceerd, Harrie en Marietje Baal met een strak pak en hooibaal op hun hoofd. In alle filmpjes beleefden zij diverse avonturen, heeft u ze nog niet gezien, kijk dan zeker eens op www.facebook.com/harriebaal. Echter bleef maar onbekend wie dit toch waren…

En nu ging het toch echt gebeuren, de bekendmaking van het nieuwe Boerenpaar. Geïntroduceerd door een laatste filmpje waarin het stel onderweg is naar hun bruiloft, kwam de Boerin door het publiek naar het podium en kan dan eindelijk haar Baal hooi afdoen en zich bekend maken. Het was Marian de Klerk-Pennings. Niet lang erna werd ook haar Boer geïntroduceerd met een laatste filmpje en een glorieuze opkomst door het publiek. Het bleek niemand minder dan Richard Vink. Samen maakten zij oertrots hun getuigen bekend:

Boerin: Boerin Marietje van Corry en Piet Narcis tot Jan van Niek van de Hubo
Alias: Marian de Klerk-Pennings

Boer: Boer Ries van Floris en Fortuna van Havenstraat tot Plaatjesdraaier
Alias: Richard Vink

Getuige Boer: Boer Ries van Opa Tinus Vlak van Keiler tot Zilker
Alias: Richard van Nobelen

Getuige Boerin: Boerin Marietje van Friese Polderboerin tot Kokkerhoutse Keilervrouw
Alias: Maaike Pennings

Boerin Marietje is natuurlijk een echte bekende boerin in Noordwijkerhout. Zij slaat al jaren een balletje bij Tennisvereniging de Boekhorst en is bekend als organisator van het Politiek Café. Als geboren en getogen Zilkse is zij later naar Noordwijkerhout gekomen en heeft het boerenleven van geen vreemde. Al van jongs af aan heeft ze als kwekersdochter van het boerenleven geproefd. En ook voor haar werk is ze actief in de land- en tuinbouw sector. Ook het carnaval is voor haar al jaren een hoogtepunt. Zeker als haar kinderen ieder jaar meedoen met de kinderoptocht met de Drinkebroeders Junior.

Haar Boer is niet alleen Kaninefaat in hart en nieren, bekend als eigenaar van zijn winkel in cd-dvd-games, etc. en als bestuurslid van het NOV maar als Boer Plaatjesdraaier ook actief voor de muziek en het geluid bij menig carnavalsfeest. Maar hij heeft meer onverwachte talenten, zo schijnt hij enorm goed te kunnen barbecueën en frituren en is hij ook nog eens sportief. Ooit heeft hij zijn eigen bolletjestrui verdiend door de Alpe d’Huez op te fietsen en later samen met zijn Boerin de ronde van Noordwijkerhout te fietsen.

Ongetwijfeld zal ook dit 39e boerenpaar hun boerenstulpje, wel weer vinden in het knotsgekke Boeren Kokkerhout! Ook zijn ze erg blij met hun getuigen Boer Ries en Boerin Marietje.

Getuige Ries
is evenals Boer Ries actief als plaatjesdraaier, ook wel bekend als DJ Rieno. Als getogen Hillegommer heeft hij al snel de stap genomen om in ons mooie dorp te wonen en hij woont nu al enkele jaren in de Zilk. Het carnavallen is ondanks zijn Hillegomse achtergrond voor Boer Ries ook een hoogtepunt van het jaar en hij is zeker veel in het dorp te vinden.

Getuige Marietje is ook als medewerker van de marketing afdeling van CNB het boerenleven niet vreemd. En met haar oorsprong in Friesland zal zij de boerenkneepjes dit nieuwe boerenpaar zeker bij kunnen brengen.

De komende tijd zullen zij het kersverse bruidspaar trakteren op een paar leuke verrassingen! Of zullen ze toch nog hun best moeten doen om het boerenbruidspaar alle beproevingen te laten doorstaan die samengaan met deze (B)oergezellige trouwerij?

Op het Boerenmatinee waren Prins Carpenter, zijn Prinses Cabana en hun gevolg natuurlijk de eerste die het Boerenpaar konden feliciteren met hun verloving. Daarna werd het oergezellige Boerenfeest in volle gang voortgezet om de aangekondigde verloving te vieren.

De datum voor de Boerenbruiloft is reeds vastgesteld op maandag 3 maart 2013. Het boerenhuwelijk zal gesloten worden door op dat moment de allerhoogste man in Noortukkerhout: Prins Carpenter, onder toeziend oog van zijn Prinses Cabana, hun adjudanten en hun Raad van Elf.

Op deze dag zal een stoet met de boerenbevolking van Kokkerhout van de residentie naar het gemeentehuis trekken om aanwezig te zijn bij de traditionele Boerenhuwelijks voltrekking. Daarna zal de stoet door de straten van Kokkerhout naar de Schelft trekken om daar met alle bruiloftsgasten, inclusief de bekende heerlijke boerenkool met worst, een geweldig bruiloftsfeest te vieren. Voor de boerenbruiloft zijn kaarten verkrijgbaar à 7 Euro via de voorverkoop van de Kaninefaaten, voor iedere bezoeker dient een kaart getoond te worden bij de ingang.

Maar voordat het allemaal zover is zullen de getuigen het nieuwe Boerenpaar goed in de gaten moeten houden. Ze zullen moeten nagaan of het paar klaar is om zich onecht in de echt te laten verbinden! Blijf dus de kranten en de Kaninefaaten site, www.kaninefaaten.nl goed volgen voor het laatste hete Boerenpaar nieuws!

Foto's en filmpje redactie BON en foto PR 1 t/m 4. Voor meer foto's kunt u kijken bij JP/Snapshot.