Datum: 30-06-2022 - 06:20
06
feb
'14

Gemeente bereikt overeenstemming met de eigenaren over het Bavo-terrein.

Wethouder Knapp heeft tijdens de raadsvergadering van vanavond, aangegeven dat hij overeenstemming heeft bereikt met eigenaren (Parnassia-Bavo en Rivierduinen) over de invulling van het Bavo-terrein. Beide partijen hebben lange tijd over plannen onderhandeld, maar uiteindelijk...

is men er nu toch uit gekomen en zullen de plannen binnenkort voorgelegd gaan worden aan de raad. De gemeente stelde destijds een aantal voorwaarden aan de eigenaren voordat het plan zijn goedkeuring zou krijgen van de gemeente. Ten eerste zal er een rondweg aangelegd moeten gaan worden voordat er een nieuwe woonwijk verrijst en wil de gemeente dat de Kinderboerderij De Dierenhoeve, de Engelse Tuin en Het Pesthuis (met een uitbreidingsplan van de Keiebijters als verenigingsgebouw) in de plannen voorkomen.

Hierover zijn de partijen het dus eens geworden en dat heeft wethouder Knapp ook aan de stakeholders, de carnavalsvereniging De Keiebijters en kinderboerderij de Dierenhoeve, medegedeeld en die waren daar bijzonder aangenaam verrast mee. Wat de plannen dus precies gaan inhouden zal binnenkort besproken gaan worden in de betreffende commissievergaderingen.