Datum: 01-07-2022 - 01:08
05
feb
'14

Zonnig Spoor na 50 jaar op een dood spoor aanbeland.

Bij de gemeente is een aanvraag ingediend om een woning te mogen bouwen op de grond waar nu nog het gebouw staat genaamd "Het Zonnig Spoor". Het gebouw en de grond is eigendom van de Sint Victorparochie en die willen dat graag verkopen. De ruimte wordt nu nog gebruikt...

door de carnavalsvereniging De Vikings als opslag en vergaderruimte. De Vikings zijn al naarstig op zoek naar vervangende ruimte, want per 1 april loopt het huurcontract af.

Zonnig Spoor
Het voormalig jeugdhuis van de Sint Victorparochie, Zonnig Spoor, dateert van 1960. De toegang naar het gebouw was eerst aan de Duindoornstraat en is na het afbreken van de Huishoudschool en het bouwen van de huidige woningen verplaatst naar de Esdoorn. Het gebouw was destijds in beheer van de Stichting Jeugdcommissie.

Diverse jeugdgroepen hebben vele jaren gebruik gemaakt van het Zonnig Spoor, zoals de kabouters, gidsen, welpen, de Tiener Ontspannings Club en een vrije expressiegroep ect. Tot 1986 was er peuterspeelzaal Wolkenwietje in gevestigd. De huidige gebruikers zijn op dit moment nog de Vikings, maar na meer dan 50 jaar komt er ook een einde aan Het Zonnig Spoor.