Datum: 06-07-2020 - 11:28
04
feb
'14

NZLokaal presenteert kandidatenlijst en verkiezingsprogramma.

In haar Algemene Leden Vergadering (ALV) heeft de nieuwe lokale politieke partij NZLokaal, voor Noordwijkerhout en de Zilk, onlangs haar kandidatenlijst vastgesteld. De lijst wordt aangevoerd door Sjaak van den Berg, breed bekend binnen de plaatselijke gemeenschap als...

medewerker van de lokale omroep en als Kaninefaat. Als tweede op de lijst  Jaap de Moor, officier van justitie in ruste en  eerder een raadsperiode actief voor de PvdA. Op de derde en vierde plaats van de lijst de mede-initiatiefnemers van NZLokaal: Richard Brouwer en Gerard van der Klugt. Richard was eerder bestuurslid bij toneelvereniging ODI, Gerard werkt in het bouwmanagement.

De Zilk is vertegenwoordigd met Karin Meiland en Angela van der Geest, op respectievelijk plaats 5 en 7. Karin is in De Zilk o.a. voorzitter van gymnastiekvereniging Van Nispen. Vincent van Diemen staat op de zesde plaats en is met zijn 28 jaar de jongste kandidaat. Lager op de lijst staan de bestuursleden van NZLokaal, maar ook iemand als Henk de Kleer, actief in het Ouderenwerk. Henk was jarenlang hoofd van de afdeling Openbare Werken van de gemeente Noordwijkerhout. Vincent Smit sluit de rij met kandidaten als lijstduwer.

Naast de kandidatenlijst is ook het verkiezingsprogramma vastgesteld. Hierin onder meer een verdere uitwerking van de 11 belangrijke punten waar NZLokaal sinds de start de publiciteit mee in ging. Het programma biedt  handvatten waar NZLokaal de komende 4 jaar voor staat. NZLokaal ambieert een verfrissende eerlijke en open politiek, waarbij de raadsleden met beide benen in de gemeenschappen van de kernen Noordwijkerhout en De Zilk blijven staan en opkomen voor de lokale belangen van onze gemeente omdat  NZLokaal gemeenteraadsleden niet gebonden zijn aan oude sentimenten of afspraken met provinciale of landelijke fracties, kan bij elk onderwerp gekozen worden voor wat het best is voor de gemeente Noordwijkerhout.

 

Zo wil NZLokaal het Bavo-terrein niet benutten voor weer een volgende grote woonwijk. Nee dit unieke gebied, met zijn ruimte, de Engelse tuin en kinderboerderij, moet een recreatieve invulling krijgen. Hier ligt een unieke kans het toeristisch karakter vlak bij het centrum van Noordwijkerhout te versterken. Daarnaast strijdt NZLokaal voor behoud van zelfstandigheid en dorpse karakter van Noordwijkerhout.

In De Zilk maakt NZLokaal zich ook graag sterk voor behoud van voorzieningen als pin-automaat en supermarkt. Naast voorzieningen voor sport en jongeren moet er aandacht zijn voor huisvesting van de oudere Zilker. Wanneer iemand wat hulpbehoevend wordt, moet het mogelijk zijn in zijn of haar vertrouwde omgeving te kunnen blijven. Op www.nzlokaal.nl is het hele programma en nog meer informatie over de nieuwe lokale politieke partij te vinden.