Datum: 02-04-2020 - 06:21
02
feb
'14

Een late 2-2 van VVSB bij Haaglandia.

VVSB heeft in de traditionele lastige uitwedstrijd bij Haaglandia gelijk gespeeld. Nadat VVSB in het begin van de tweede helft op voorsprong kwam door een doelpunt van Jelmer Vijlbrief, kwam Haaglandia aan het einde van de wedstrijd terug tot 1-1 en zelfs nog 2-1. In de...

laatste minuut maakte Michael van Laere de gelijkmaker namens VVSB.

VVSB startte in dezelfde opstelling als vorige week tegen UNA (3-0 overwinning). Toch was het de thuisspelende ploeg die de overhand had in de eerste helft. Met de tropische verassing Chidozie Henry Ugwunna in de spits had Haaglandia een sterk en snel aanspeelpunt in de voorhoede. Ook met de buitenspelers van Haaglandia, Erkan Sensoy en Zakaria Amrani, had VVSB veel moeite.

Met het overwicht wat Haaglandia in de eerste helft had, creërde ze maar weinig kansen. Alleen spits Ugwunna was éénmaal dicht bij de openingstreffer, maar hij miste het doel maar net. VVSB stelde in de eerste helft hier zeer weinig tegenover. Alleen Koen Bosma raakte met een vrije trap de lat.

VVSB startte de tweede helft erg sterk door direct een doelpunt te scoren. Linkervleugelverdiger Jelmer Vijlbrief kon zonder tegenstand aflopen op doelman Steven Verstraten en rondde koelbloedig in de korte hoek af. Na deze goal liet VVSB, Haaglandia het spel maken om zelf in de counter toe te slaan. Giovialli Serbony had dé mogelijkheid voor de Noordwijkerhouters, maar 1 op 1 met doelman Verstraten schoot de spits van VVSB naast.

In de slotfase van de wedstrijd schoot Erkan Sensoy Haaglandia naast VVSB. Even later schoot de linkerspits de ploeg zelfs naar een voorsprong. Bij beide doelpunten zag de verdediging van VVSB er niet sterk uit. Toch was 2-1 niet de einduitslag, want in de absolute slotfase was het Michael van Laere die VVSB naast Haaglandia kopte.

Haaglandia - VVSB 2-2: 48' Vijlbrief 0-1, 82' Sensoy 1-1, 90' Sensoy 2-1, 90+2' Van Laere 2-2.
VVSB: Van der Meer, Van der Slot, Zwart, Kraaijvanger, Vijlbrief, Jozic, Ruigrok, Van Niel (63' Tol), Van Laere, Serbony, Bosma.

Tekst: Stefan van den Burg