Datum: 11-08-2020 - 02:42
01
feb
'14

Vernieuwde Duinpan...is echt, echt heel mooi.

Na een jaar van hakken, breken en weer opbouwen is De Duinpan omgetoverd tot een modern en prachtig vernieuwd Trefcentrum, waar zowel de Zilker bevolking als mensen van buitenaf een gezellig onderdak zullen vinden. Zaterdagmiddag werd de Duinpan officieel geopend en in gebruik genomen...

Wethouder Knapp die destijds de vastzittende verbouwings- en nieuwbouwplannen in De Zilk na zijn aantreden weer vlot trok, bedankte in zijn openingsspeech alle mensen die de vernieuwde Duinpan mogelijk hebben gemaakt.

Wethouder de Haas gaf aan voorzitter Henk Waling, voorzitter Stichting Wassenaar die het gebouw in beheer heeft, de symbolische sleutel van het vernieuwde Trefcentrum De Duinpan. Het Trefcentrum zal door de Stichting Wassenaar met de commerciële exploitant Kees Klein worden geëxploiteerd. Na de opening kan De Duinpan hiermee weer een centrale plaats innemen in het maatschappelijk leven in De Zilk.

Veranderingen in De Duinpan:
De grote zaal en foyer zijn voortaan in één te maken door middel van schuifdeuren. Er zijn grote glazen ramen rondom de nieuwe Duinpan geplaatst voor meer licht en doorkijk. met zicht op bv de nieuwe sportvelden. Onder het podium is een grote opslag/werkruimte gerealiseerd die men van zowel de voorkant, als van de zijkant van het podium kan bereiken. De kleine zaal aan de zijkant die veelal voor vergaderingen of bij grote evenementen als garderobe werd gebruikt, is bijna 2x zo groot worden.

Er is een grote bar met complete keuken bij de nieuwbouw gerealiseerd, voor bijvoorbeeld snacks e.d. In april geeft men zelfs een menukaart uit en hoopt men als de bollen straks in bloei staan, de toeristen de weg naar de Duinpan weten te vinden voor een hapje of een drankje. Met mooi weer kan men dan ook van het nieuwe terras gebruik maken. De biljartruimte is gesitueerd in een nieuwe ruimte bij de voormalige ingang en de nieuwe ingang komt nu uit op de Sportlaan.

Verder zijn alle technische onderdelen van De Duinpan zoals bv de geluidsinstallatie of verwarmingsinstallatie vervangen of aangepast aan de huidige eisen van deze tijd. Het gebouw voldoet nu ook aan alle normen van isolatie, om de warmte, maar ook het geluid binnen te houden. Een rokersruimte die geluiddicht is zal in de nabije omgeving niet meer voor overlast gaan zorgen.

Voor meer informatie kunt u naar de vernieuwde website www.duinpandezilk.nl

Foto's en filmpje zijn van de redactie van BON.