Datum: 28-09-2021 - 00:09
28
jan
'14

Activiteiten voor groot en klein in bibliotheek.

Dinsdag 28 januari 20.00 uur: 'Allemaal letters'. Bert Rigters vertelt over verschillende lettertypes, van Arial en Comic Sans tot het lettertype dyslexie. Voor meer informatie lees meer...
Vrijdag 31 januari 11.00 uur: Voorstelling 'Aardig molletje' naar aanleiding van de Nationale Voorleesdagen...

door boer Kees en boer Koos. Speciaal voor peuters over mollen, wortels en van alles wat er kriebelt onder de grond. Kan je eigenlijk zien onder de grond? De voorstelling is gratis, maar wel graag even inschrijven bij de bibliotheek.

Bert Rigters 'Allemaal letters'.
Arial, Comic Sans, Times New Roman, Verdana – Dit zijn een aantal bekende lettertypen die in veel tekstverwerkingsprogramma’s beschikbaar zijn. Maar welke lettertypen vinden we terug in de boeken die we lezen? Sommige lettertypen lenen zich beter voor pagina’s lange teksten dan andere. Wat maakt een letter nu prettig leesbaar? Wie zijn de ontwerpers die zich daarmee bezighouden en waar letten ze dan op? Zijn er speciale lettertypen voor mensen die moeite hebben met lezen? En welke kleur is dan het meest geschikt?

Bert Rigters (typograaf en boekbinder) gaat tijdens de lezing “Allemaal letters” in op al deze vragen. Hij zal het ontstaan van de boekdrukkunst en de opkomst van verschillende lettertypen bespreken om via laatmiddeleeuwse drukkers uit te komen bij moderne ontwerpers en een lettertype dat speciaal voor dyslectici is ontwikkeld. Letters zullen nooit meer gewoon letters zijn.

U kunt zich aanmelden voor deze lezing bij alle vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Er is ruimte voor 50 deelnemers en de bibliotheek stelt vooraf inschrijven erg op prijs.

Wanneer: 28 januari 2014
Aanvang: 19.30 (inloop), 20.00 (aanvang)
Waar: Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Noordwijkerhout
Kosten: 5 euro (leden), 7.50 (niet-leden)

Foto PR: voorstelling 'Aardig molletje'.