Datum: 12-05-2021 - 20:53
27
jan
'14

Jeugd muziekvereniging St. Jeanne d’Arc brengt publiek in vervoering.

Op zondag 26 januari was het de beurt aan de jeugd van muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” om acte de presence geven in het eigen verenigingsgebouw. Na een goede voorbereiding was het eindelijk tijd om de ingestudeerde muziek ten gehore te brengen voor het publiek,...

dat in ruime mate de gang naar ‘De Parade’ had gemaakt. En eerlijk gezegd, dat is best wel spannend.

Om half twee trapte voorzitter Ron Nulkes het concert af. Hij gaf daarbij aan dat de vereniging trots is op zo’n grote en actieve jeugdopleiding, genaamd ‘Music Kids’. Na dit verbale openingswoord was het tijd voor het muzikale openingswoord, verzorgd door het startersorkest. Na ongeveer een jaar muzieklessen stromen leerlingen door naar het startersorkest. Dit orkest is opgericht in 2011 en gaf vandaag voor het eerst een concert. Onder leiding van dirigente Pauline Verkerk brachten zij het er uitstekend vanaf en lieten horen dat het ontzettend leuk is om samen te spelen. Na de opening speelden zij nog enkele nummers samen met het leerlingenorkest.

Het leerlingenorkest is opgericht in 2010 en staat onder leiding van Jurgen Dijksma. Na een aantal jaar startersorkest is het de bedoeling om door te stromen naar dit leerlingenorkest. In dit orkest wordt het samenspel nog verder uitgediept. De leden van het leerlingenorkest lieten zien dat ze sinds 2010 enorme vorderingen hebben gemaakt. Zij speelden een aantal werken met totaal verschillende stijlen. Zo stond er voor de pauze zowel klassieke muziek als lichte muziek op het programma. En na de pauze namen de leerlingen het publiek mee naar het circus, waar werkelijk alles uit de kast werd gehaald. Van paarden tot trapezemedewerkers en van koorddansers tot clowns, alles kwam aan bod.

Het slot van het concert was aan Jong “St. Jeanne d’Arc”. Dit ensemble bereidt zich voor op een overstap naar de marchingband en speelde een aantal statige marsen. Het publiek liet na afloop merken dat alle programma onderdelen bijzonder werden gewaardeerd door middel van een staande ovatie. Na een afsluitend woordje werd het publiek dan ook getrakteerd op een toegift, waarbij nogmaals de clowns uit het circus het podium betraden.

Muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” is met recht bijzonder trots op haar jeugdopleiding en probeert op alle mogelijke manieren het bespelen van een instrument te promoten, waarbij vooral ook plezier erg belangrijk is. De vereniging hecht daarom ook veel waarde aan een actief jeugdbeleid. Vind jij het leuk om ook een instrument te bespelen? Bezoek dan eens de website www.stjeannedarc.nl of vraag informatie aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.